Ed Sheeran plănuiește să renunțe la muzică din cauza procesului în care e acuzat de plagiat. „Mi se pare foarte jignitor să-mi dedic viața pentru a fi interpret și să văd că cineva o diminuează”

Ed Sheeran a spus că vrea să renunțe la muzică, în cazul în care va fi găsit vinovat pentru plagiat. În momentul de față artistul e implicat într-un proces pentru o presupusă încălcare a drepturilor de autor în cazul piesei „Thinking Out Loud”.

03 mai 2023, 14:21
Ed Sheeran plănuiește să renunțe la muzică din cauza procesului în care e acuzat de plagiat. „Mi se pare foarte jignitor să-mi dedic viața pentru a fi interpret și să văd că cineva o diminuează”

Ed Sheeran, cântăreț și compozitor care se bucură de un real succes în toată lumea, a fost dat în judecată de moștenitorii lui Ed Townsend, cel care a compus, în 1973, melodia celebră „Let’s Get It On”, interpretată de Marvin Gaye.

Artistul e acuzat că a copiat mai multe linii melodice și ritmice ale piesei menționate, deși nu avea un acord în acest sens. Porcesul a fost intentat în 2017, însă abia după șase ani a ajuns la un tribunal federal din Manhattan.

Citește și Soţia lui Ed Sheeran, diagnosticată cu o tumoră în timp ce era însărcinată cu al doilea copil. „Eram într-o spirală de frică, depresie și anxietate”

Ed Sheeran a negat că a plagiat celebra melodie a lui Marvin Gaye, iar avocații lui spun că în melodie se folosesc construcții comune găsite în multe piese pop. „Mi se pare foarte jignitor să-mi dedic întreaga viață pentru a fi interpret și compozitor și să văd că cineva o diminuează”, a declarat Sheeran.

În cazul în care se va decide că Ed Sheeran e vinovat pentru încălcarea drepturilor de autor, procesul intră în faza a doua, când se stabilesc daunele morale.

Ed Sheeran a declarat în fața instanței că, dacă va fi găsit vinovat, are de gând să renunțe definitiv la muzică. „Dacă se întâmplă asta, am terminat, mă opresc”, a spus muzicianul în fața instanței din New York.

Ed Sheeran, catalogat drept cel mai ascultat artist de pe glob

Ed Sheeran, în vârstă de 32 de ani, e cântăreț, compozitor și producător britanic. S-a născut în Halifax, iar apoi s-a mutat în Londra în 2008 pentru a începe o carieră muzicală. Primul său album l-a lansat în anul 2011, care a atras atenția unor artiști precu, Elton John și Jamie Foxx. Albumul său de debut precum și partea sa extinsă din 2011, care cuprinde single-uri precum „The A team” și „Lego House”, a primit discul de platină de 5 ori în Regatul Unit. Un an mai târziu, melodia „The A team” a câștigat premiul „Ivor Novello” pentru cel mai bun cântec și versuri. În 2012 Sheeran și-a început ascensiunea spre celebritate în Statele Unite. Și-a făcut apariția ca invitat pe cel de-al patrulea album intitulat ”Red” al lui Taylor Swift și a scris piese pentru formația One Direction. “The A team” a fost nominalizată pentru piesa anului la Premiile Grammy din 2013 unde a și realizat un duet cu Elton John în timpul ceremoniei.

Citește și Ed Sheeran și partenera lui, din nou părinți de fată. Ce nume neobișnuit i-au pus noului membru al familiei

Ulterior a lansat și alte albume și piese cu care a ajuns în topurile muzicale internaționale și care i-au adus numeroase premii. Ed Sheeran a început să aibă turnee mondiale și să se bucure de un succes fantastic. Printre cele mai cunoscute melodii se numără „Perfect”, „Shape of you”, „Photograph”, „Thinking out loud”, „Castile on the hill”, „I see fire”, „Give me love” și multe altele.