Eda Marcus aruncă bomba despre Eurovision 2022: „Organizatorii aveau deja punctajul nostru de vineri noapte”

Eda Marcus aruncă bomba despre Eurovision 2022. Prezentatoarea TVR, care ar fi trebuit să prezinte notele juriului românesc la gala Eurovision 2022, a povestit care este procedura notării artiștilor în seara finală a concursului.  

16 mai 2022, 23:06
Eda Marcus aruncă bomba despre Eurovision 2022: „Organizatorii aveau deja punctajul nostru de vineri noapte”
Prezentatoarea TVR a povestit care este procedura notării artiștilor în seara finală a concursului

Eda Marcus aruncă bomba despre Eurovision 2022. Vedeta a subliniat faptul că spectacolul Eurovision se înregistrează cu o zi înainte, ca să fie evitate situațiile neprevăzute. De asemenea, jurizarea se face tot în acea seară, chiar dacă este vorba despre o înregistrare.

Citeşte şi: TVR cere explicaţii după blatul de la Eurovision. Dan Turturică: „Să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România”

Eda Marcus aruncă bomba despre Eurovision 2022

Deci juriul care a fost desemnat de Televiziunea Română să noteze momentele artistice s-a întrunit vineri seara și au votat concurenții. (…) Organizatorii aveau deja punctajul nostru de vineri noapte, iar punctajul juriului dădea câștigătoare Moldova.

Acest ranking, ca să vorbim în termeni de Eurovision, a fost trimis imediat după spectacolul de vineri seara, care s-a înregistrat. Nu le-a convenit, probabil, organizatorilor. Datele acestea sunt introduse pe o platformă online, sunt procesate în seara spectacolului… și cu câteva minute înainte să intru eu în direct, cei de la EBU trimit, scot, practic, din platforma respectivă unde au fost introduse aceste note de către colegii mei, scot o foaie pe care eu trebuie să o arăt, este în prezența unui notar…

Treaba-i foarte serioasă. Se printează această foaie cu rezultatele și-mi este adusă mie într-un timp de 5 minute, cam 5 minuțele. Închipuie-ți tu, cam ce distanțe sunt în Televiziunea Română, cum aleargă cineva disperat cu foaia respectivă.

Închipuie-ți șocul colegei mele, Liana Damian, care s-a ocupat de această procedură, în momentul în care alerga spre mine cu acea foaie, ea știind care era clasamentul pe care îl dăduse cu o seară înainte. Când s-a uitat pe foaie, mai avea 3 pași să ajungă în studioul meu, și a văzut Ucraina, 12 puncte le oferim Ucrainei”, a declarat Eda, la PRO TV.

Prezentatoarea de televiziune spune că șocul colegilor săi a fost atât de mare, încât în cască auzea numai ”urlete”. ”E fără precedent ceea ce s-a întâmplat aseară. Nu pot să-ți spun urletele pe care eu le-am auzit în cască, în momentul în care am văzut cu câtă eleganță se trece peste momentul nostru de direct. Și vrei să-ți spun ceva, îți mai dau ceva din casă. Sunt voci – nu vreau să fiu trasă la răspundere pentru treaba asta – dar am auzit că se pune aceeași problemă și pentru Moldova. Chiar dacă ei au intrat în video, au fost în video, au comunicat cu prezentator”, a mai povestit ea.

Potrivit anunțului oficial, citit în timpul spectacolului Eurovision, Republica Moldova nu a acordat niciun punct României la Eurovision.

Astfel, juriul din Moldova a acordat 12 puncte Ucrainei, 10 pentru Marea Britanie, opt pentru Suedia, șapte pentru Elveția, șase pentru Australia, cinci pentru Estonia, patru pentru Belgia, trei pentru Spania, două pentru Portugalia și un punct pentru Azerbaijan.