Edilul Iaşiului Mihai Chirica scapă de control judiciar. „Oare câţi primari nu au dosare penale construite pe zvonuri şi lipsă de înţelegere a actului administrativ, aşa cum e cazul meu?”

Magistraţii ieşeni au decis să ridice măsura controlului judiciar în cazul primarului Mihai Chirica, cercetat alături de alte zece persoane, într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

29 dec. 2022, 22:39
Edilul Iaşiului Mihai Chirica scapă de control judiciar. „Oare câţi primari nu au dosare penale construite pe zvonuri şi lipsă de înţelegere a actului administrativ, aşa cum e cazul meu?”

Primarul Iaşiului Mihai Chirica scapă de control judiciar. Hotărârea a fost luată joi de judecătorii Curţii de Apel din Iaşi, care au admis cererea edilului şi a celorlalte persoane împotriva cărora procurorii DIICOT au instituit în urmă cu două săptămâni măsura preventivă a controlului judiciar.

Măsura controlului judiciar a fost ridicată şi în cazul celorlalţi angajaţi ai primăriei ieşene, dar şi în cazul omului de afaceri Cristin Zămosteanu. Decizia luată joi de magistraţii Curţii de Apel din Iaşi este definitivă.

Citeşte şi: Mihai Chirica, trimis în judecată de DNA. Primarul din Iaşi şi fostul viceprimar, acuzaţi de corupţie

„Oare câţi primari din ţara noastră nu au dosare penale construite pe zvonuri şi lipsă de înţelegere a actului administrativ, aşa cum e cazul meu?! Oare este vreun primar în ţara noastră care să nu aibă dosare penale? Dar, pe de altă parte, câţi primari au avut parte de un asemenea „circ” cu 56 de procurori, poliţişti şi mascaţi?! Şi cine repară tot deficitul de imagine creat Iaşului, Primăriei şi mie personal? De ce este nevoie de un asemenea exerciţiu? Cred că România mai are câţiva paşi importanţi pentru a clădi un sistem de justiţie respectat de statele democratice ale lumii, în care vinovaţii să plătească, iar actul de justiţie să respecte Constituţia ţării, drepturile omului, fără ingerinţa unor elemente subiective şi fără politică”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citeşte şi: Descindere în forță la Primăria din Iași! Edilul Mihai Chirica a fost dus la audieri. PSD cere PNL să-i retragă sprijinul politic

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar în urmă cu două săptămâni pentru 60 de zile de procurorii DIICOT, după ce a fost audiat timp de câteva într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.