Editorial Financial Times: Kovesi, femeia potrivită pentru postul de procuror-şef al Europei

Laura Codruța Kovesi este persoana cea mai calificată pentru postul de șef al Parchetului European, scrie Financial Times într-un editorial semnat de Consiliul Editorial şi preluat de Hotnews.ro. 

RomaniaTV.net
28 feb. 2019, 14:21
Editorial Financial Times: Kovesi, femeia potrivită pentru postul de procuror-şef al Europei

Jurnaliștii de la FT subliniază că aceasta are experiența necesară, iar unul dintre argumentele în favoarea numirii sale la Parchetul European este tocmai faptul că guvernul României, care încalcă în mod repetat normele europene, este împotriva sa.

”Fără îndoială, ceilalți doi candidați la această funcție, unul din Franța și unul din Germania, ar putea îndeplini bine această funcție. Dar niciunul dintre ei nu are experiența doamnei Kovesi de a lupta în prima linie, a luptei dificile și uneori singuratice împotriva corupției politice, adânc înrădăcinată în țara ei”, scrie FT în articol.

Boardul editorial amintește că că în mandatul lui Kovesi au fost date numeroase condamnări împotriva unor miniștri, membri ai Parlamentului și primari pentru fraudă, abuz în serviciu și alte infracțiuni.

”Datorită muncii ei neobosite, a câștigat respectul partenerilor României. La aderarea României în UE, în 2007, Uniunea a insistat ca România să fie plasată sub un mecanism special de supraveghere, din cauza istoricului îngrijorător privind statul de drept”, arată FT.