Editorial Financial Times: Kovesi, femeia potrivită pentru postul de procuror-şef al Europei

Publicat: Joi, 28 Februarie 2019 16:21 // Actualizat: Joi, 28 Februarie 2019 16:21 // Sursa: romaniatv.net

Laura Codruța Kovesi este persoana cea mai calificată pentru postul de șef al Parchetului European, scrie Financial Times într-un editorial semnat de Consiliul Editorial şi preluat de Hotnews.ro


Foto: ft.com

Jurnaliștii de la FT subliniază că aceasta are experiența necesară, iar unul dintre argumentele în favoarea numirii sale la Parchetul European este tocmai faptul că guvernul României, care încalcă în mod repetat normele europene, este împotriva sa.

”Fără îndoială, ceilalți doi candidați la această funcție, unul din Franța și unul din Germania, ar putea îndeplini bine această funcție. Dar niciunul dintre ei nu are experiența doamnei Kovesi de a lupta în prima linie, a luptei dificile și uneori singuratice împotriva corupției politice, adânc înrădăcinată în țara ei”, scrie FT în articol.

Boardul editorial amintește că că în mandatul lui Kovesi au fost date numeroase condamnări împotriva unor miniștri, membri ai Parlamentului și primari pentru fraudă, abuz în serviciu și alte infracțiuni.

”Datorită muncii ei neobosite, a câștigat respectul partenerilor României. La aderarea României în UE, în 2007, Uniunea a insistat ca România să fie plasată sub un mecanism special de supraveghere, din cauza istoricului îngrijorător privind statul de drept”, arată FT.
loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Financial Times Laura Codruţa Kovesi Parchetul European
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 mar 00:24
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
Am vrut sa scriu ca unii spun ca domnul Sorvino a finantat Fundatia de la noi,din Italia,la Italia SpA cu 9500 de Euro si ca nu primeste nimeni decat 9 Euro pentru bilete de autobuz ,probabil sub pretextul ca pot fi acuzati de ceva.
28 feb 23:43
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
Domnul Soros a dat ONG-urilor din Italia 18 miliarde euro si pe noi ne mint ca muncesc gratis ca sunt acuzati de diverse lucruri si ca ne bucuram putin de soare cu 18 euro cand abonamentul pentru tramvai pentru o luna e de 20 de euro cand niste banuti din Hartz 4.
28 feb 23:22
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Cineva a zis cea mai mare dementa si anume ca au facut plangeri sa blocheze sectia mobilitatii pentru ca nu ne lasa lumea sa mergem bine in viata.
28 feb 23:05
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sti e si locuri cu cate o miri ste cu ste vie.
28 feb 23:03
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Domnul a intrebat-o pe doamna Ka ffee daca cineva e normal,ca nu e schizofrenic si doamna nu a zis nimic.
28 feb 19:27
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
I-am incarcat telefonul mamei acum 5 min si din 5,01 Euro credit in plus,s-au conectat prin Mobilen Daten si i-au lasat 4,20 Euro creditul in plus.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H