Editorial Razvan Savaliuc: „La multi bani, Lumea Banilor!”

Banul? E frumos sa poti sa-l faci! Si e perfect daca reusesti sa nu-ti ia mintile. Pentru cei mai multi banul e un mijloc de supravietuire. Pentru multi e calea implinirii tuturor viselor. Pentru initiati nu mai este un scop in sine, ci doar un joc al puterii. Pentru extrem de putini, as spune pentru “cei alesi”, sunt calea prin care iti poti asigura o viata fericita.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 12:13
Editorial Razvan Savaliuc: „La multi bani, Lumea Banilor!”

Poate cea mai plastica definitie a modului in care banul influenteaza viata omului este cea a lui Artur Schopenhauer, care in “Arta de a fi fericit” a cugetat: “Elita se lupta cu plictiseala, poporul se lupta cu mizeria. Fericita clasa de mijloc”.

Fara bani in lumea moderna nu se prea poate… caci dupa troc, nu s-a inventat un alt mijloc mai bun de plata. Banii iti conditioneaza existenta si statutul social. Totul e in mana lor. Si trebuie sa inveti sa-i respecti.

Mii de ani, omenirea s-a luptat cu trei mari inamici: foametea, epidemiile si razboaiele.

Desi inca se mai moare de foame in lume, foametea e un capitol planetar aproape rezolvat. Epidemiile sunt tot mai stapanite, fara sa mai faca ravagiile imense din istorie, cand ciuma, holera, variola ucideau orase intregi.

Razboaiele sunt tot mai putine si statele nu le mai doresc datorita distrugerilor ireparabile pe care le genereaza. Sa refaci o tara cucerita costa! Acesta e motivul pentru care razboaiele armate sunt inlocuite cu razboaie economice pentru resurse si piete. In fata carora multe state sunt nepregatite.

Dreptul oamenilor la fericire e strans legat de modul in care Statul stie si poate sa-si gestioneze pietele si resursele, pentru a realiza un produs intern brut cat mai ridicat.

Din nefericire, Romania se numara printre statele cotropite economic ale Europei, avand guvernari-calamitate, incapabile sa exploateze in interes national imensele resurse pentru care suntem continuu vanati.

Citeste continuarea editorialului aici