EDU.RO: Remus Pricopie anunţă modificări pentru elevii care dau Bac şi Evaluare Naţională în 2015

EDU.RO: Gradul de încărcare al elevului ar trebui să fie mai mic în anul în care acesta are de susţinut examene importante, precum Bacalaureatul şi Evaluarea naţională, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

14 sept. 2014, 09:20
EDU.RO: Remus Pricopie anunţă modificări pentru elevii care dau Bac şi Evaluare Naţională în 2015

EDU.RO: Potrivit ministrului, elevul, care va avea de susţinut un examen important la finalul anului şcolar, ar trebui să se poată concentra „cu prioritate” pe materiile de examen. „Sper să reuşim să facem acest lucru, ca în clasa a XI-a şi a XII-a, elevii să aibă un număr mai mic de materii şi să opteze, în funcţie de interesul lor, pentru un domeniu sau altul. Este un proces complicat pentru că asta înseamnă o reformă structurală a programelor şcolare, dar o vom face. Pentru un astfel demers, ai nevoie de trei-patru ani. Trebuie reaşezate disciplinele. În anul în care există examene importante, gradul de încărcare al elevului ar trebui să fie mai mic. În clasa a VIII-a, dacă ştii că are examen extrem de important la sfârşitul clasei a opta, atunci trebuie să faci în aşa fel încât, în interiorul disciplinelor, să îi dai posibilitatea elevului să se concentreze, cu prioritate, pe materiile pentru examen. Dacă la clasa a opta, putem spune că sunt două probe, pentru minorităţi sunt trei, dar la Bacalaureat unde numărul de probe este mult mai mare, pentru că avem şi probleme eliminatorii, durata examenului este foarte mare, sunt lucruri care, încet-încet, va trebui să le gândim”, a explicat ministrul Educaţiei Naţionale.

Remus Pricopie a precizat că aceste modificări nu se vor întâmpla curând, ci în trei-patru ani.
„Nu se va întâmpla mâine, sub nicio formă, eu cred că deja am început să ne obişnuim, când vorbim, de 2016-2017, am anunţat 2019”, a spus Pricopie.