EDU-RO, accesat de 12 milioane de ori în iulie, pentru REZULTATELE DE LA BAC 2016 şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2016

EDU.RO, Site-ul pe care au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, precum și repartizarea computerizată în licee a fost accesat de 12 milioane de ori în zilele publicării rezultatelor, Online-ul a fost și anul acesta principala sursă de informare pentru verificarea mediilor obținute, iar mai mult de jumătate din accesările pentru verificarea notelor la Bacalaureat au fost făcute de pe telefonul mobil, cele mai multe din București, Timiș, Cluj și Iași.

25 iul. 2016, 09:49
EDU-RO, accesat de 12 milioane de ori în iulie, pentru REZULTATELE DE LA BAC 2016 şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2016

Aproape 12 milioane de vizite și 187 de milioane de pagini au fost afișate pe http://portal.edu.ro în luna iulie pentru rezultatele la examenele naționale, scrie profit.ro. Portalul educațional a urcat pe locul al doilea în clasamentul general al site-urilor din România în luna iulie, față de locul 45 în iunie, potrivit Siveco România.

În 1 iulie, au fost afișate rezultatele online la Evaluarea Națională, iar conform statisticilor de trafic, în primele 48 de ore de la publicarea notelor, portalul http://evaluare.edu.ro/ a înregistrat un număr de 30,2 de milioane de pagini afișate. 

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, anunţ despre mărirea notelor la Bac şi Evaluarea Naţională

Pe 12 iulie, absolvenții de liceu au putut să își verifice online notele obținute la Bacalaureat, pe portalul educațional http://bacalaureat.edu.ro/. În prima zi de afișare au fost înregistrate 2.678.865 de vizite, conform trafic.ro.

Conform datelor de trafic, în ziua publicării notelor la Bacalaureat, portalul a înregistrat un număr de 44.052.396 de afișări. Din punct de vedere al distribuției geografice, cele mai multe accesări au venit din București (32%) și din județele Timiș, Cluj și Iași, cu câte 4%. Județele cu cele mai puține accesări pentru verificarea rezultatelor sunt Sălaj și Caraș-Severin.

Pe 19 iulie, în ziua afișării rezultatelor repartizării la licee, portalul educațional a fost din nou luat cu asalt. Astfel, http://admitere.edu.ro/ a înregistrat 1.584.218 de vizite și 31.182.540 de afișări. Fluxul cel mai mare de vizite pe portal a venit din București (32,7%), apoi din Constanța, Cluj și Prahova, cu aproximativ 4%. Cele mai puține persoane care au accesat rezultatele repartizării în online provin din Satu Mare și Sălaj.

Citeşte şi REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016: Verifică la ce liceu din BRAŞOV a ajuns copilul tău. ADMITERE LICEU 2016

Portalurile http://evaluare.edu.ro/, http://bacalaureat.edu.ro/ și http://admitere.edu.ro/ sunt componente ale Portalului Educațional SEI http://portal.edu.ro. Cu aproape 12 milioane de vizite și peste 187 de milioane de pagini afișate, portalul se situează în prezent pe locul al doilea în clasamentul general al site-urilor din România și pe locul 1 al site-urilor scrise în limba română la categoria Educație/Învățământ, conform trafic.ro.