EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2017 – SUBIECTE MATEMATICA, BAREM şi CALENDAR BAC 2017 UPDATE

EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2017 - SUBIECTE MATEMATICA, BAREM și CALENDAR BAC 2017. Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a susţin joi simularea la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat 2017. RomaniaTV.net vă va oferi subiectele la matematică şi baremul de corectare imediat ce aceasta va fi publicat pe EDU.ro, în jurul orei 15:00. 

RomaniaTV.net
16 mart. 2017, 04:28

EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2017 – SUBIECTE MATEMATICA, BAREM și CALENDAR.  Luni, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a au susţinut luni simularea la ROMÂNĂ din cadrul examenului de BACALAUREAT 2017, iar marţi a avut loc examenul la Limba Materna. 

La fel ca în anii trecuți, notele obținute nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecărei instituții de învățământ, pe baza acestora urmând a fi luate măsuri pentru îmbunătățirea performanței școlare.

Simulare BAC 2017 Matematica. Rezultatele la simulare BAC 2017 vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO, SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE, SUBIECTE ISTORIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE Elevii din clasele XI-XII susţin miercuri proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2016. Joi, 10 martie urmează proba la alegere a profilului şi specializării, însă aceasta va fi susţinută doar de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele vor fi cunoscute în 18 martie, însă acestea nu vor fi trecute în catalog, fiind orientative pentru elevi şi profesori în vederea pregătirii pentru examenul care începe în 13 iunie.

Mai jos aveţi modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011.

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale

Potrivit calendarului aprobat de MEN, vineri va avea loc proba la alegere a profilului și specializării la Bacalaureat exclusiv pentru elevii clasei a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Obiectivele simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, precizează MEN.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea.

Anul trecut, rata de prezență la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%.

În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.


Examenul național de bacalaureat reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului liceal.

Programa de examen este realizată în conformitate cu prevederile programelor școlare în vigoare. Subiectele pentru examenul național de bacalaureat evaluează competențele formate/dezvoltate pe parcursul învățământului liceal și se elaborează în baza prezentei programe.

Se recomandă, din punct de vedere didactic, abordarea conținuturilor din perspectiva formării/dezvoltării competențelor specifice care le sunt asociate de programă. Acest lucru presupune centrarea demersului didactic asupra acțiunilor care trebuie realizate pentru a forma/dezvolta la elevi competențele prevăzute de programa școlară și pentru ca aceștia să demonstreze, în cadrul evaluărilor, însușirea acestora.

În cadrul examenului național de bacalaureat Matematica are statut de disciplină obligatorie în funcție de filieră, profil și specializare. Astfel, programele de examen se diferenţiază, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea absolvite, în:

  • programa M_mate-info pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică şi pentru filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;
  • programa M_şt-nat pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii;
  • programa M_tehnologic pentru filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;
  • programa M_pedagogic pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţătoreducatoare.

 VEZI AICI: PROGRAMA la MATEMATICĂ

CE S-A DAT IN 2016

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. SUBIECTE și BAREME MATEMATICĂ, BAC 2016. Miercuri, absolvenţii de clasa a XII-a susţin proba scrisă obligatorie a profilului, la MATEMATICĂ sau la ISTORIE. Examenul va începe la ora 09.00 şi va dura trei ore. RomaniaTV.net va publica în timp real subiectele și baremele de corectare la cele două probe. 

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO- Subiecte Matematică – Profil Real

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO– Subiecte Matematică – Profil Tehnologic

 SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. SUBIECTE și BAREME MATEMATICĂ, BAC 2016. În jurul orei 12.00, după terminarea examenului scris la MATEMATICĂ şi ISTORIE, dc news.ro vă va oferi subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat. Subiectele şi baremele de corectare la Matematică și Istorie  vor fi afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei – edu.ro – în jurul orei 15.00.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. SUBIECTE și BAREME MATEMATICĂ, BAC 2016. Potrivit unui centralizator al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, in vederea sustinerii examenului national de bacalaureat din aceasta sesiune, s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu.
Dintre acestia, 114.993 de candidati (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28,77%) din seriile anterioare.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. SUBIECTE și BAREME MATEMATICĂ, BAC 2016.  Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. SUBIECTELE şi BAREMUL de corectare la MATEMATICĂ vor fi publicate, de asemenea, pe EDU.ro, în jurul orei 15.00.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, au început luni 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura română (proba E)a). Marţi, 5 iulie, a avut loc proba de Limba şi literatura maternă (proba E)b), iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d), este programată vineri, 8 iulie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) – Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Afişarea rezultatelor

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO.  În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

SUBIECTE SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. BAC 2016 edu.ro. Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Elevii renunta la Bacalaureat:

2016 – 137.344 absolvenţi înscrişi

2015 – 159.715 absolvenţi prezenţi

2014 – 151.301 absolvenţi prezenţi

2013 – 175.500 absolvenţi prezenţi

2012 – 187.000 absolvenţi prezenţi

2011 – 204.200 absolvenţi prezenţi

2010 – 202.000 absolventi prezenţi

 

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. În calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Bacalaureat, Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Monica Cristina Anisie, a susţinut astăzi, 3 iulie, o videoconferinţă cu membrii comisiilor judeţene, cu preşedinţii centrelor de examen şi cei ai centrelor zonale de evaluare, măsură organizatorică în premieră. În cadrul instruirii s-a pus accentul pe pregătirea elementelor care să asigure un cadru corect şi exigent de desfăşurare a examenului şi care, în egală măsură, să ofere elevilor posibilitatea de a-şi pune in valoare cunoştinţele acumulate.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO.  edu.ro. Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba și literatura română (proba E)a) și vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba și literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării (proba E)d).

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Afișarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16.00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16:00-20:00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Calendarul examenului de BAC 2016

4 iulie – Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

5 iulie – Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

6 iulie – Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

8 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

12 iulie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) pe EDU.RO

12 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 16,00 – 20,00)

13 -15 iulie – Rezolvarea contestaţiilor

16 iulie – Afişarea rezultatelor finale pe EDU.RO

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO edu.ro.  Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO.  Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, secretarul de stat Monica Cristina Anisie şi reprezentanţi ai MENCS şi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) au susţinut vineri, 1 iulie, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene care, conform metodologiei de examen, fac parte din comisiile judeţene pentru Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO edu.ro.   Subiectele discutate au vizat organizarea procesului de depunere şi evaluare a contestaţiilor la probele susţinute de elevii clasei a VIII-a, precum şi desfăşurarea probelor scrise din sesiunea iunie-iulie 2016 a examenului de Bacalaureat, care încep luni, 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura română.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO edu.ro.  În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, conducerea ministerului a solicitat comisiilor judeţene să ia toate măsurile impuse de metodologie, astfel încât toate centrele în care vor fi susţinute probele să fie pregătite pentru a primi candidaţi în cele mai bune condiţii.

Nu în ultimul rând, s-a pus accentul pe măsurile de transmitere a subiectelor de la CNEE către centrele de examen, corectitudinea supravegherii în centre, inclusiv prin sistemele video, precum şi pe prevenirea oricăror disfuncţionalităţi în organizarea şi defăşurarea Bacalaureatului 2016.

 

SUBIECTE BAC 2016 MATEMATICĂ Edu.ro.  „Am transmis tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestor examene să depună toate eforturile pentru a asigura condiţii optime pentru elevii care susţin Bacalaureatul. Este esenţial ca elevii să beneficieze de un mediu propice şi corect în care să-şi pună în valoare cunoştinţele. Accentul trebuie să cadă pe responsabilizarea tuturor celor implicaţi, începând cu comisia naţională şi comisiile judeţene şi terminând cu personalul din centrele de examen şi evaluare”, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

SUBIECTE BAC 2016 ROMÂNĂ Edu.ro. De asemenea, Ministerul Educaţiei a organizat duminică, 3 iulie, o nouă videoconferinţă la care au fost prezenţi membrii comisiilor judeţene de Bacalaureat 2016 şi cadrele didactice propuse să ocupe funcţiile de preşedinte în centrele de examen şi centrele zonale de evaluare. Cu acelaşi prilej, în concordanţă cu prevederile metodologiei, vor fi desemnaţi prin extragere aleatorie profesorii din învăţământul preuniversitar care vor activa ca preşedinţi ai comisiilor, în centrele în care aceste posturi nu au fost ocupate de cadre didactice din învăţământul superior.

 „Pentru prima dată Ministerul Educaţiei organizează această instruire cu preşedinţii comisiilor. Le vom explica în detaliu atribuţiile şi responsabilităţile, precum şi rolul important pe care îl îndeplinesc în organizarea şi desfăşurarea examenului la standarde înalte de corectitudine şi exigenţă”, a declarat secretarul de stat Monica Anisie.

SUBIECTE BAC 2016 MATEMATICĂ.În vederea dimensionării eficiente a resursei umane care va participa la evaluare, secretarul de stat Monica Anisie a comunicat numărul estimativ de lucrări ce va reveni fiecărui centru zonal de evaluare în funcţie de judeţele arondate, probă şi discipline. Conducerea Ministerului Educaţiei solicită responsabilitate, corectitudine şi exigenţă din partea tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat. 

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Lucrările scrise vor fi corectate în alte judeţe

SUBIECTE BAC 2016 MATEMATICĂ Edu.ro.Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Cum se vor desfăşura probele scrise de la BAC 2016

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. La probele scrise, sălile vor fi, în prealabil, adaptate acestor activităţi, prin:

a) dotarea corespunzătoare; se va avea în vedere amenajarea sălilor, astfel încât, de regulă, în fiecare sală de examen să existe cel puţin 15 candidaţi;

b) eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe candidaţi în elaborarea răspunsurilor orale sau a lucrărilor scrise;

 c) afişarea pe uşa fiecărei săli a listei nominale cu candidaţii repartizaţi în sala respectivă şi a prevederilor metodologiei, care îi informează pe aceştia că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din examen;

d) afişarea, pe uşa fiecărei săli, a prevederilor din metodologie care îi informează pe elevi că subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate nu se iau în considerare.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit, conform listelor afişate. Fiecare candidat primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează citeţ celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Colţul colii tipizate va fi lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii din săli au verificat identitatea candidaţilor, după completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată. Colţurile lucrărilor vor fi lipite numai după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor. 

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Câţi elevi s-au înscris la BAC 2016

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. În vederea susţinerii examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2016) s-au înscris 137.344 de absolvenţi de liceu. 114.993 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 22.351 de candidaţi provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, elevii înscrişi (toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 133.410 – zi, 1.851 – seral şi 2.083 – frecvenţă redusă.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Precizăm că, potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), în anul şcolar 2015-2016 sunt înregistraţi 161.448 de elevi în anii terminali de liceu (clasele a XII-a/zi şi a XIII-a). Rata de înscriere a promoţiei curente este de 71,23% (114.993 de candidaţi).

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Ramaneti pe Realitatea.net pentru a afla cele mai interesante informatii despre BAC 2016: subiecte, rezolvari, calendar, rezultate bacalaureat edu.ro 2016.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile în cele 473 de centre de examen. La proba la limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din limbile maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Afişarea primelor rezultate a fost stabilită în calendarul de examen pentru data de 12 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Potrivit oficialilor Ministerului Educaţiei, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea şi obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Edu.ro.Calendar BAC 2016. Sesiunea iunie-iulie 2016 

13 – 15 iunie 2016 Evaluarea competențelor lingistice de comunicare orală în limba română – Proba A
15- 17 iunie 2016 Evaluarea competențelor libistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
21 – 24 iunie 2016 Evaluarea competențelor digitale – Proba D
27 – 1 iulie 2016 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
4 iulie 2016 Proba la limba și literatura română – Proba E)a) – probă scrisă
5 iulie 2016 Proba la limba și literatura maternă – proba E)b) – proba scrisă
6 iulie 2016 Proba obligatorie a progfilului – proba E)c) – probă scrisă
8 iulie 2016 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d) – proba scrisă
12 iulie 2016 Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)
13-15 iulie 2016 Depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)
16 iulie 2016 Afișarea rezultatelor finale
Sesiunea august – septembrie 2016
18 – 22 iulie 2016 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
16 – 17 august 2016 Evaluarea competențelor lingistice de comunicare orală în limba română – Proba A
16 – 17 august 2016 Evaluarea competențelor libistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
17 – 19 august 2016 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
18 – 19 august 2016 Evaluarea competențelor digitale – Proba D
22 august 2016 Proba la limba și literatura română – Proba E)a) – probă scrisă
23 august 2016 Proba la limba și literatura maternă – proba E)b) – proba scrisă
24 august 2016 Proba obligatorie a progfilului – proba E)c) – probă scrisă
26 august 2016 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d) – proba scrisă
29 august 2016 Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00) și depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)
30 – 31 august 2016 Rezolvarea contestațiilor
1 septembrie 2016 Afișarea rezultatelor finale

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO.  Rata de promovare a Bacalaureatului de anul trecut a fost de 67,9%, după rezolvarea contestațiilor. De asemenea, au promovat cu 7% mai mulți absolvenți de liceu decât în 2014. Cel mai ridicat nivel de promovare s-a înregistrat în judeţele Cluj (82,18%), Braşov (78,74%), Bacău (78,34%) şi Sibiu (76,81%), iar la polul opus a fost Giurgiu (36,06%), Ilfov (40,92%) şi Teleorman (42,73%).

Potrivit rezultatelor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de bacalaureat au promovat 106.064 (66,41%) de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 100.058 (72,78%) au fost din promoţia curentă şi 6.006 (27,02%) din promoţiile anterioare. Comparativ cu aceeaşi sesiune din 2014, în 2015 au fost cu 14.293 de elevi în plus care au reuşit să promoveze examenul.

În cinci judeţe – Gorj, Sălaj, Teleorman, Giurgiu şi Brăila, procentul de promovare din această sesiune a fost inferior celui din 2014, în timp ce în restul judeţelor s-a înregistrat o majorare de până la 11,9%.

 Potrivit datelor MECS, în 2004 promovabilitatea a fost de 84,59%, în 2005 – 84,68%, 2006 – 80,48%, 2007 – 82,08%, 2008 – 78,30%, 2009 – 81,47%, 2010 – 69,30%, 2011 – 45,73%, 2012 – 44,41%, 2013 – 56,44% şi în 2014 – 60,65%

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Dreptul de a susţine bacalaureatul îl au elevii care au promovat învăţământul liceal, indiferent de forma de învăţământ.

Elevii claselor a XII-a din secţiile cu predare în regim bilingv a limbii franceze, italiene sau spaniole, incluse în acordurile bilaterale, susţin probele specifice ale examenului de bacalaureat, în conformitate cu prevederile acordului şi, după caz, ale metodologiei specifice.

Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens.

 În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003, pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Elevii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către MECTS au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă. Lista concursurilor/olimpiadelor şcolare internaţionale recunoscute de către MECTS se publică pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului până la începerea sesiunii speciale de bacalaureat.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO.  Recunoaşterea/echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective, în urma solicitării scrise a candidatului şi a prezentării dovezilor privind obţinerea premiului la concursul/ olimpiada internaţională. Documentele menţionate se depun, în momentul înscrierii, la secretariatul unităţii de învăţământ.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Comisia de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale are următoarele atribuţii:

(1) răspunde de organizarea, în unitatea de învăţământ respectivă, a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii;

(2) asigură desfăşurarea corespunzătoare a tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

(3) controlează şi îndrumă activitatea tuturor persoanelor din centru, care au sarcini privind organizarea şi desfăşurarea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de bacalaureat;

(4) elaborează documentele necesare desfăşurării probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de bacalaureat;

(5) elaborează şi completează documentele necesare înscrierii şi participării candidaţilor din seria curentă la probele din cadrul examenului de bacalaureat;

(6) asigură condiţiile necesare organizării şi desfăşurării probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale – sălile în care se desfăşoară probele, imprimatele pentru lucrările scrise, copiatoare, fişete pentru păstrarea documentelor de bacalaureat în deplină siguranţă, calculatoare având softul necesar pentru desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor digitale, telefon, fax, radio, conexiune internet etc.;

(7) completează cataloagele electronice cu numele, iniţiala tatălui şi prenumele candidaţilor, cu disciplinele de examen pe care aceştia le susţin, colectează şi transmit alte date necesare, solicitate de Comisia Naţională de Bacalaureat sau de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti;

(8) examinează candidaţii la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

(9) înregistrează în catalogul electronic participarea/neparticiparea candidaţilor la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi, după caz, rezultatele obţinute la acestea;

(10) afişează listele candidaţilor care s-au prezentat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, precum şi, după caz, rezultatele obţinute de aceştia;

(11) repartizează candidaţii pe săli, pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, în ordine alfabetică şi afişează listele respective, cu 24 de ore înainte de prima probă, la avizierul unităţii de învăţământ şi pe uşile sălilor în care se desfăşoară probele. La proba de evaluare a competenţei lingvistice, repartizarea pe săli
se face în ordine alfabetică, în funcţie de limba la care candidaţii susţin proba;

(12) sesizează imediat comisiei de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti orice situaţie deosebită, apărută în timpul desfăşurării probelor;

(13) stabileşte, prin tragere la sorţi, în dimineaţa fiecărei probe scrise sau practice, repartizarea pe săli a asistenţilor şi îi instruieşte;

(14) preia, de la Centrul Naţional de Evaluare și Examinare, subiectele şi le multiplică pentru fiecare comisie/subcomisie sau, după caz, pentru fiecare candidat în parte, conform procedurilor aprobate;
(15) distribuie candidaţilor subiectele multiplicate pentru proba de înțelegere a textului audiat, pentru probele scrise, respectiv, după caz, pentru proba practică pe calculator;

(16) ia măsuri pentru ca, în spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea comisia de bacalaureat sau se desfăşoară probele scrise de examen, să nu pătrundă persoane străine, neautorizate de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti, de Comisia Naţională de Bacalaureat sau neprevăzute de prezenta metodologie;

(17) asigură examinarea candidaţilor la toate tipurile de probe stabilite pentru disciplinele incluse în evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale, respectând prevederile prezentei metodologii, precum şi procedurile şi standardele de evaluare şi examinare stabilite de Centrul Naţional de Evaluare și Examinare;

(18) elaborează şi transmite comisiilor de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti, în termen de patru zile de la încheierea fiecărei probe de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, rapoarte privind organizarea şi desfăşurarea acesteia;

(19) asigură securitatea tuturor lucrărilor/documentelor de examen, scrise sau electronice şi le păstrează până la sfârşitul anului şcolar următor;atribuţiile membrilor Comisiei de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sunt prevăzute în Anexa 3 la prezentul ordin.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Accesul candidaţilor în centrul de examen

(1) Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30.

(2) Preşedintele comisiei din centrul de examen desemnează o comisie de control, formată din minimum două cadre didactice (dintre asistenţi sau membrii comisiei) şi personalul de pază de la intrarea în centrul de examen.

(3) La accesul candidaţilor în centrul de examen se procedează astfel:

– un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate, şi verifică dacă fotografiile corespund;

– candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen;

– candidaţii sunt atenţionaţi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute;

– candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Subiectele pentru probele scrise de examen se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:

a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de MECTS;

b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;

c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competenţelor prevăzute în aceste programe;

d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Baremele de evaluare şi de notare se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare astfel încât să se asigure unitatea de evaluare la nivel naţional.

Subiectele pentru toate probele examenului de bacalaureat se clasifică în categoria documentelor secret de serviciu din momentul demarării acţiunii de elaborare a acestora şi până în momentul în care devin publice.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. La probele scrise, sălile vor fi, în prealabil, adaptate acestor activităţi, prin:

a) dotarea corespunzătoare; se va avea în vedere amenajarea sălilor, astfel încât, de regulă, în fiecare sală de examen să existe cel puţin 15 candidaţi;

b) eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe candidaţi în elaborarea răspunsurilor orale sau a lucrărilor scrise;

c) afişarea pe uşa fiecărei săli a listei nominale cu candidaţii repartizaţi în sala respectivă şi a prevederilor metodologiei, care îi informează pe aceştia că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din examen;

d) afişarea, pe uşa fiecărei săli, a prevederilor din metodologie care îi informează pe elevi că subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate nu se iau în considerare.

(w500) SUBIECTE B

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Înainte de aducerea subiectelor în săli, asistenţii vor explica elevilor modul de desfăşurare a probei şi modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată.

Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit, conform listelor afişate. Fiecare candidat primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează citeţ celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit. Colţul colii tipizate va fi lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii din săli au verificat identitatea candidaţilor, după completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată. Colţurile lucrărilor vor fi lipite numai după ce candidaţii au început să scrie pe foaia de concurs rezolvarea subiectelor. Procedura anterioară se repetă pentru toate colile tipizate utilizate de candidat pentru a redacta lucrarea

Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de
Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.

În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO.  Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.

Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenţi şi se păstrează în condiţiile stabilite pentru lucrările scrise.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO.  Când se predau lucrările

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO. După ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2016 EDU.RO.  La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA.Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie specifică fiecărui profilul în parte: matematică şi istorie. Mediafax va organiza o emisiune live în care profesori de la cele mai prestigioase licee vor rezolva în direct subiectele primite de elevi. Imediat ce baremul va fi disponibil, Mediafax îl va publica integral, pentru ca elevii să afle dacă au rezolvat corect subiectele.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA.  În continuare, vineri va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din cele 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie sau economie. Afişarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la orele 16:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00. Rezultatele finale se vor publica în data de 16 iulie.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA. Peste 137.000 de candidaţi vor susţine, în săptămâna 4-8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei. În total, 137.344 de absolvenţi de clasa a XII-a din promoţia curentă, dar şi din promoţiile anterioare, s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat, care se vor susţine în 473 de centre de examen. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, lucrările vor fi corectate în 87 de centre de evaluare. 

 

BACALAUREAT 2016. CALENDAR SESIUNEA IUNIE-IULIE

– 13 – 15 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana
– 15 – 17 iunie: Evaluarea competentelor lingvistice la limba materna
– 21 – 24 iunie: Evaluarea competentelor digitale
– 27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala
– 4 iulie : Limba si literatura romana (proba E)a)
– 5 iulie: Limba si literatura materna (proba E)b)
– 6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E)c)
– 8 iulie: Proba la alegere a profilului si specializarii (proba E)d).
– 12 iulie: Afisarea rezultatelor (pana in ora 16,00) si depunerea contestatiilor (intre orele 16,00 – 20,00)
– 13 – 15 iulie: Solutionarea contestatiilor
– 16 iulie: Afisarea rezultatelor finale