EDU.RO SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018. Absolvenţii de clasa a XII dau examen la MATEMATICĂ sau ISTORIE

SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018. Absolvenţii clasei a XII-a susţin, miercuri, proba obligatorie a profilului: MATEMATICĂ sau ISTORIE. Peste 136.000 de absolvenţi de liceu au intrat, luni, în focul probelor scrise ale Bacalaureatului 2018 cu proba de Limba şi literatura română.

26 iun. 2018, 05:03
EDU.RO SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018. Absolvenţii de clasa a XII dau examen la MATEMATICĂ sau ISTORIE

UPDATE SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018. La Subiectul I candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari în baza căruia au trebuit să rezolve mai multe cerinţe.  

La Subiectul al II-lea, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe cu privire la domnia lui Ştefan cel Mare.  

La Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică.  

De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.


SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018. Probele scrise ale examenului de bacalaureat au început, luni, cu testul de Limba şi literatura română. VEZI ŞI: BAREME ROMANA BAC 2018 EDU.RO: Cum se rezolvau subiectele de la prima probă a bacalaureatului

Marţi, 26 iunie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi  italiană. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

VEZI AICI MODEL SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018, potrivit EDU.RO

VEZI AICI BAREM CORECTARE ISTORIE BACALAUREAT 2018, potrivit EDU.RO

VEZI ŞI: SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018. Emoţii pentru elevii de clasa a XII-a. SUBIECTE BAC 2018 şi BAREME CORECTARE

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare), a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

SUBIECTE ROMANA BAC 2018 EDU.RO: Scandal imens după prima probă de la Bacalaureat

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie.


loading...