EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE 2019: Cum se rezolvau subiectele la Capacitate, unde a greşit toată lumea VIDEO

Joi, 20 iunie, a avut loc proba scrisă de matematică la examenul de evaluare națională din acest an. Subiectul a fost unul de o dificultate medie, în care elevii bine pregătiți nu ar fi trebuit să aibă probleme. Rezolvările oficiale vor fi disponibile, pe RomaniaTV.net de la ora 15:00, când va fi prezentat baremul de corectare care va putea ajuta elevii să își facă o idee cu privire la nota finală pe care o vor primi.

20 iun. 2019, 09:16
EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE 2019: Cum se rezolvau subiectele la Capacitate, unde a greşit toată lumea VIDEO

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2019. Profesorul Costel Chiteș, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”,  a dezvăluit la Libertatea Live cum se rezolvau subiectele. Puteți vedea în videoclipul de mai jos ce trebuia făcut.

Astfel, au fost în total trei subiecte a câte 6 puncte fiecare. Fiecare punct a valorat câte 5 de puncte, pentru un total de 90 de puncte, la care se adaugă cele 10 puncte din oficiu. Primul subiect este și cel mai ușor, iar dacă toate cele șase puncte sunt rezolvate corect, atunci elevii vor aduna deja 40 de puncte.

BAREM MATEMATICĂ CLASA A VIII-A EVALUAREA NAŢIONALĂ. Cum se rezolvau subiectele la matematică

Astfel, la punctul 1, conform unor profesori,  se va rezolva mai întâi împărțirea și rezultatul final este 21. La punctul 2 10% din 1500 este 150. Cel mai mic număr impar de la punctul 3 este 1, iar perimetrul unui pătrat care are latura de 10 cm este 40. Aria unui tetraedru regulat este l2√3, adică 16√3 cm pătrați, iar la punctul 6 diferența dintre cele două puncte indicate este de 5 grade

Subiectul al doilea începe cu desenarea unei piramide patrulatere regulată. Asta înseamnă că baza patrulaterului este un pătrat! Al doilea subiect reprezintă o medie geometrică., în timp ce al treilea subiect este o ecuație multiplă. Punctul 4 al subiectului 2 al examenului național de matematică este o funcție, căruia trebuie să îii desenăm un sistem de coordonare și trebuie să aflăm numărul real m. De asemenea, subiectul 6 este o expresie cu mai multe necunoscute.

Subiectul 3, punctul 1, reprezintă un trapez isoscel cu trei cerințe, în timp ce subiectul 3, punctul 2, este o prismă.