Eduard Hellvig confirmă întâlnirile cu GEORGE MAIOR: E vorba de o relaţie personală VIDEO

Eduard Hellvig, propus pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații, a declarat marți că, înainte de campania electorală pentru prezidențiale, a avut întâlniri cu fostul director al SRI George Maior, deoarece are cu acesta "o relație personală", cei doi cunoscându-se de foarte mulţi ani.

24 feb. 2015, 11:53
Eduard Hellvig confirmă întâlnirile cu GEORGE MAIOR: E vorba de o relaţie personală VIDEO

Eduard Hellvig a fost întrebat de jurnalişti cum comentează declarațiile Elenei Udrea, potrivit cărora acesta mergea la sediul SRI înainte de campanie, unde avea întâlniri cu generalul Florian Coldea, și știa din timpul campaniei că Iohannis nu va fi declarat incompatibil de instanță.

Eu, ca persoană publică, întotdeauna am avut grijă ca instituția și relația instituțională care a existat între directorul instituției și persoana mea să nu fie grevată de discuții care să implice decizii de altă natură decât strict de informare, de schimb de valori pe care le împărtășim și cred că le împărtășim reciproc împreună cu fostul director George Maior. Ca atare, nu vreau să fac alt comentariu. Întâlniri, dacă au existat, au existat între mine și fostul director George Maior, strict legate de valori în care credem, de cărți și alte lucruri care nu aveau legătură directă cu instituția, cu SRI. Era o relație, evident, personală, ne știm de foarte mult ani, am fost parlamentari amândoi, nu e vorba de o relație instituțională, ci o relație personală„, a spus Eduard Hellvig.

Acesta a adăugat că acele întâlniri aveau loc la biroul lui George Maior, pentru că directorul SRI nu poate să aibă întâlniri în spațiul public.

Mai mult, Eduard Hellvig a adăugat că dacă va fi votat de Parlament în funcția de director al SRI se va consulta cu George Maior și îi va cere sfaturi.

Eduard Hellvig, propus pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații, a anunțat că va demisiona din PNL și din Parlamentul European imediat după ce va primi mandatul prin votul Parlamentului.

Voi demisiona din PNL și din Parlamentul European imediat ce voi primi acest mandat de la Parlament. Este un moment important în cariera mea, e o decizie pe care am luat-o de a ieși din spațiul public ca om politic, dar înțeleg extrem de bine ce înseamnă să fii un reprezentant civil într-o instituție ca SRI și, mai mult decât atât, înțeleg importanța ca această instituție să nu fie grevată de nicio imixtiune, de niciun fel politică. Ca atare, în perioada în care voi fi director al SRI vă garantez că nu va exista nicio imixtiune politică în activitatea instituției și nimeni nu-și va permite să exercite presiuni asupra instituției din punct de vedere politic, a spus Eduard Hellvig.

CITEŞTE ŞI Sebastian Ghiţă, despre Eduard Hellvig: Este ca şi cum Ponta m-ar fi numit pe mine la şefia SRI