Ponta, după propunerea lui Hellvig la şefia SRI: Grupurile PSD vor decide dacă susţin desemnarea

Eduard Hellvig a fost propus, joi, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. Întrebat dacă PSD va vota pentru numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, Victor Ponta a răspuns că social-democrații vor discuta în grupurile parlamentare propunerea făcută, joi, de președintele României pentru șefia Serviciului Român de Informații (SRI).

RomaniaTV.net
19 feb. 2015, 17:51
Ponta, după propunerea lui Hellvig la şefia SRI: Grupurile PSD vor decide dacă susţin desemnarea

„Vom discuta această propunere în grupurile noastre parlamentare”, a precizat președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, citat de Agerpres.

Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig a fost propus, joi, de președintele Klaus Iohannis pentru postul de director al Serviciului Român de Informații.

Potrivit art.23 din Legea nr.14 din 24 februarie 1992 privind organizarea și funcționarea Serviciului Român de Informații, SRI este condus de un director, cu rang de ministru.

Acesta este „numit de Camera Deputaților și Senat în ședință comună, la propunerea Președintelui României, în urma audierii celui propus de către comisia însărcinată să exercite controlul parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, care va prezenta un raport în fata celor două Camere ale Parlamentului.”

Potrivit legii, la numirea în funcție, directorul depune, în fața Parlamentului, jurământul de învestitură.