Eduard Novak renunță la renta viageră: „Începând de azi!” / Câți bani primește de la stat lună de lună

Anunț surprinzător din partea fostului ministru al Sportului. Eduard Novak a anunțat că va renunța la renta viageră. 

07 iul. 2023, 22:30
Eduard Novak renunță la renta viageră: „Începând de azi!” / Câți bani primește de la stat lună de lună

Eduard Novak va reveni în circuitul competițional, la 46 de ani. Fostul ministru din partea UDMR, scos de la guvernare de PSD și PNL, a reînceput antrenamentele.

„Începând de astăzi am revenit oficial pe pistă ca sportiv al Federaţiei Române de Ciclism.

Mă bucur că la 47 de ani mă pot pregăti pentru Campionatele Mondiale de ciclism pe pistă de la Glasgow şi pentru Jocurile Paralimpice de anul viitor de la Paris.

Începând de astăzi voi renunţa la renta viageră şi mă voi antrena pentru competiţiile care urmează”, a scris Novak pe Facebook.

Practic, este vorba doar despre o suspendare a rentei viagere. Novak primește de la statul român o rentă viageră lunară de 16.335 lei, deci de peste 3.200 de euro. 

Campionul paralimpic la ciclism Eduard Novak a părăsit, în 22 iunie, funcţia de ministru al Sportului, minister desfiinţat la rotativa guvernamentală şi transformat în Agenţia Naţională pentru Sport, în subordinea Ministerului Familiei, condus de către Gabriela Firea (PSD).

Eduard Novak, un ministru controversat

În timpul mandatului de ministru, Eduard Novak a fost implicat într-o mulțime de scandaluri. George Simion (AUR) s-a numărat printre cei mai aspri contestatari ai oficialului UDMR.

„Am făcut un front de luptă în opoziție față de cei care ar trebui să implementeze o strategie pentru sportul românesc. Din păcate, l-am prins doar pe Novak ca ministru, iar Novak nu mi se pare că are o strategie pentru revirimentul sportului. Mai mult se ocupă de lupte fratricide în unele federații. Am fost chemat la federația de hochei, de președintele Hălăucă, o fostă glorie. Pentru că Novak era partizan cu anumite cluburi de hochei din Brașov, Covasna și Harghita.

Hălăucă nu a fost confirmat ca președinte deși a fost ales într-o Adunare Generală statutară și nu trebuia intervenția lui Novak în favoarea cluburilor din Covasna și Harghita. Acolo, la hochei, a fost președinte Tanczos Barna, actualul ministru al mediului, și voia mutarea sediului Federației Române de Hochei pe Gheață la Miercurea Ciuc, ceea ce nu mi se pare a fi în regulă, cu toate investițiile statului maghiar în cluburile din centrul țării”, a declarat George Simion, la GSP.