Liderul AUR George Simion susține proiectul de lege care ar ridica pragul electoral și ar scoate UDMR din Parlament: Ridicați pragul la 7%! Vă susțin: cu siguranță PNL nu mai trece pragul

Un proiect de lege inițiat de deputații Radu Cristescu (PSD) și Adrian Cozma (PNL) ridică pragul electoral de la 5% la 7% și propune eliminarea așa numitului prag alternativ pentru UDMR, care îi permitea intrarea în Parlament dacă ar fi obținut un prag de 20% în patru județe.

29 iun. 2023, 16:14
Liderul AUR George Simion susține proiectul de lege care ar ridica pragul electoral și ar scoate UDMR din Parlament: Ridicați pragul la 7%! Vă susțin: cu siguranță PNL nu mai trece pragul

Proiectul de lege depus de deputații PSD și PNL crește pragul electoral pentru alianțele electorale sau politice, care vor trebui să obțină minim 10% din voturi față de 8% cât prevede legea în vigoare.

Citește și: Radu Cristescu, ironii la adresa lui Nicuşor Dan, Ciprian Ciucu şi consilierul lui Cioloş: „Uite ce dandana de râsul curcilor iese”

”Având în vedere faptul că, în anul 2024, vor avea loc alegeri la termen pentru Camera Deputaților și Senat și că, în actualul context internațional România are nevoie de stabilitate politică și economică pentru următorul ciclu electoral, propunem următoarele modificări legislative:

”Acest lucru ar crea probleme foarte mari pentru UDMR, care obține de obicei în jur de 6% din voturi, și ar împiedica comunitatea maghiară să își trimită reprezentanții politici în legislativul românesc. PSD și PNL spun că „doresc să creeze mai multă stabilitate în România, să reducă fragmentarea spectrului politic”, însă dacă acest proiect de lege va fi votat în Parlament, atunci înseamnă eliminarea UDMR din sfera politică românească.  Cu un an înainte de alegeri, membrii comunității maghiare consideră acest demers unul extrem de ostil, care îi împiedică pe membrii comunității maghiare să facă parte din legislativul românesc, dar și pe cei din UDMR să facă parte în viitor din guvernul României”, se arată într-o analiză realizată de Asociația Mikó Imre, citată de G4Media.ro.

Citește și: Deputatul PSD Radu Cristescu: E obligatoriu să eliminăm privilegiile UDMR și să oferim șanse egale, oneste, tuturor

 

Liderul AUR, George Simion: Ridicați pragul la 7%! Vă susțin: cu siguranță PNL nu mai trece pragul

Liderul AUR, George Simion, a ironizat pe Facebook, inițiativa legislativă depusă parlamentari PSD și PNL, semnată de mai mulți liberali care ridică pragul electoral de la 5% la 7%. ”Ridicați pragul la 7%! Vă susțin: cu siguranță PNL nu mai trece pragul”, a scris Simion pe Facebook.