Educaţie pozitivă: Cum să rezolvi un conflict fără violenţă

Oamenii sunt diferiţi şi nu trebuie neapărat să fie toată lumea de acord cu toată lumea. Aşa pot  apărea conflictele de idei, de valori, de opinii. De multe ori, situaţii de acest gen duc la manifestări nervoase mai mult sau mai puţin violente.

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 20:37
Educaţie pozitivă: Cum să rezolvi un conflict fără violenţă

In randul copiilor, aceste manifestari violente ajung chiar si la bataie. Stim cu totii ca bataia nu este o solutie, insa cum ii invatam pe copii sa rezolve un conflict fara sa ajunga la violente?

Iata care sunt sfaturile specialistilor de la Afineparent.com.

Invata-i ca o neintelegere nu inseamna destramarea prieteniei

O neintelegere nu inseamna intotdeauna destramarea unei prietenii. Copiii ar trebui sa inteleaga ca sunt pareri si pareri, iar faptul ca un prieten nu a vrut sa mearga la joaca, din diverse motive, nu inseamna ca are ceva ei.

Mai mult, copiii ar trebui invatati sa faca diferenta intre actiunea/comportamentul unui prieten si prietenul respectiv. Copilul acela nu este „rau”, ci doar a avut altceva de facut.

Invata-i ca familia si prietenii sunt ca o echipa

Sa fie lasat in afara unui joc poate fi foarte destabilizator pentru un copil. Cu totii ne dorim sa apartinem unui grup. Ca sa nu ne lasam purtati de furie si sa izbucnim nervos, ar trebui sa invatam cu totii ca prietenii si familia sunt in echipa noastra, nu sunt adversari.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.