Educatoarea care dădea pastile copiilor pentru a-i cuminţi este cercetată penal

Educatoarea din Vaslui, acuzată că dădea pastile copiilor pentru a pleca după ţigări şi băutură în sat, s-a ales cu dosar penal. Ea este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului, informează România TV. Părinţii şi-au retras copii de la grădiniţă.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 07:05
Educatoarea care dădea pastile copiilor pentru a-i cuminţi este cercetată penal

Educatoarea de la grădiniţa din localitatea vasluiană Sălceni este cercetată penal de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului, după ce le-a dat copiilor pastile pentru a-i linişti la ore.

Poliţiştii vasluieni au deschis o anchetă în cazul educatoarei de la grădiniţa din localitatea Sălceni care le-a dat copiilor pastile cu efect analgezic, contraindicate copiilor cu vârsta sub 15 ani.

Cercetările în acest caz au fost declanşate în urma sesizărilor făcute de către părinţii copiilor de la grădiniţă, care consideră că viaţa acestora este pusă în pericol prin comportamentul educatoarei.

„În urma celor sesizate am dispus trimiterea unei echipe în localitatea Sălceni, care să declanşeze o anchetă la grădiniţă. În funcţie de medicamentele administrate copiilor, de efectele produse în timp, vom da o soluţie în acest dosar, prin Parchet. Din ceea ce se conturează până acum, educatoarea va fi cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului”, a declarat, miercuri, inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, Mihai Carp.

În paralel cu cercetările poliţiştilor, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui desfăşoară o anchetă în acest caz, după ce părinţii au refuzat să-şi mai lase copiii la grădiniţă din cauza comportamentului educatoarei.

Părinţii celor 15 preşcolari de la grădiniţa din Sălceni sunt hotărâţi să nu-şi mai lase copiii la cursuri până când educatoarea, în vârstă de 50 de ani, nu va fi înlocuită.

  Pe lângă faptul că le administrează preşcolarilor medicamente contraindicate, femeia este acuzată de părinţi că lasă copiii singuri în clasă şi pleacă în sat pentru a-şi cumpăra ţigări şi băutură. În plus, educatoarea se schimbă în clasă în faţa copiilor şi are episoade delirante în timpul cursurilor.