Educatoarea din Timiş care îi jignea pe copiii de la grupa sa şi-a dat demisia

Educatoarea grădiniţei din satul Iohanisfeld, judeţul Timiş, înregistrată în timp ce striga la copii şi îi jignea, numindu-i "ciobani" şi "analfabeţi", şi-a dat demisia, luni, iar în aceste condiţii cercetarea disciplinară va fi suspendată.

29 feb. 2016, 10:04
Educatoarea din Timiş care îi jignea pe copiii de la grupa sa şi-a dat demisia

„La acest moment se cunoaşte faptul că doamna educatoare de la Grădiniţa cu Program Normal Iohanisfeld a venit de dimineaţă (luni – n.r.) în unitatea de învăţământ şi a completat o cerere prin care demisionează de pe postul pe care îl ocupă în prezent. Cererea a fost înregistrată, unităţii de învăţământ i s-a adus la cunoştinţă că este nevoie ca această cerere fie să fie predată de doamna educatoare Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, fie unitatea de învăţământ să înainteze o adresă prin care anunţă intenţia doamnei educatoare de a demisiona, respectiv va face dovada cu solicitarea înregistrată la nivelul unităţii de învăţământ”, a declarat, pentru Mediafax, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu.

Danielescu a adăugat că, în aceste condiţii, cercetarea începută de grădiniţa unde lucra educatoarea va fi suspendată.

„Dacă se confirmă faptul că dumneaei a demisionat, în mod evident comisia de cercetare disciplinară prealabilă îşi va înceta activitatea, nemaiavând un obiect al cercetării prealabile, în cauză nemaiavând calitatea de cadru didactic. Este posibil ca doamna educatoare să fi fost extrem de conştientă de ceea ce s-a întâmplat în cursul săptămânii trecute, de actul dumneaei în relaţia dintre cadrul didactic şi elev şi să fi ajuns la concluzia că este un bine pentru toată lumea”, a spus Danielescu.

Săptămâna trecută, o educatoare a grădiniţei din satul Iohanisfeld, judeţul Timiş, a fost suspendată, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost sesizat că aceasta strigă la copii şi îi jigneşte. Aura Danielescu declara atunci că educatoarea din satul Iohanisfeld a fost suspendată după ce în presă a apărut o înregistrare audio cu aceasta în timp ce ţipă la copii sau le adresează cuvinte injurioase.

VIDEO REVOLTĂTOR. O educatoare din Timiş ţipă şi jigneşte copii de trei ani

În înregistrare se auzea cum educatoarea îi numeşte pe copii „ciobani” şi „analfabeţi” sau afirmaţii precum „Dumnezeule ce m-ai făcut pe planeta asta!. La cinci ani nu ştiu să stea pe scaun”, „Ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi şi are alt bărbat? Are doi bărbaţi?” sau „Gura. La mama ta acasă vorbeşti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare”. Educatoarea fusese înregistrată de mama unui copil care a spus acasă că nu mai vrea să meargă la grădiniţă, pentru că educatoarea strigă. Văzând că băiatul şi-a schimbat comportamentul, mama acestuia a ascuns un reportofon în hainele micuţului.