Edward Snowden a ajuns din fugar personaj al unui popular joc rus de calculator

Fostul consultant al serviciilor secrete americane, Edward Snowden, care a dezvăluit informaţii despre programul ultrasecret al NSA, PRISM, şi care de o lună este practic "sechestrat" în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, a devenit personaj al unui popular joc de calculator în Rusia, "Voina" ("Războiul"), relatează marţi publicaţia electronică rusă Vzgliad.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 09:58
Edward Snowden a ajuns din fugar personaj al unui popular joc rus de calculator

Autorii acestui joc şi-au explicat decizia de a-l transforma pe Snowden în protagonist al cunoscutului joc online în semn de „protest faţă de supravegherea totală a utilizatorilor de internet şi neglijarea principiilor şi libertăţilor fundamentale ale reţelei globale”.

Personajul cu numele Edward Snowden este disponibil de marţi pentru jucătorii care folosesc multiplayer online de strategie „Voina”.

Citeşte şi Dezvăluire fără precedent: SUA prelungeşte programul de spionaj al comunicaţiilor

Directorul de PR al jocului, Elisaveta Muratova, a declarat că apariţia noului erou cu numele Edward Snowden în acest joc de calculator anunţă noua serie de eroi din categoria „Călătorul”. Astfel, personajul Snowden poate să se deplaseze dintr-o lume în alta şi să obţină informaţii şi obiect unicate, aliniindu-se eroilor de genul Superman, Spider-Man etc.

Avocatul Anatoli Kucerena, reprezentant al Camerei Publice din Rusia (Obşcestvennnaia Palata), a sugerat luni că Snowden ar putea rămâne încă o perioadă nedeterminată în zona de tranzit a aeroportului moscovit, întrucât Serviciul Federal de Migraţie nu a confirmat oficial că ar fi început examinarea cererii sale de azil temporar în Rusia. Iniţial, avocatul îşi exprimase speranţa că Snowden ar putea părăsi deja miercuri aeroportul, dar din ultimele sale declaraţii rezultă că mult aşteptatul eveniment s-ar putea să nu se întâmple. Aşa încât, viitorul fugarului este la fel de incert ca acum o lună, comentează Vzgliad.

Statele Unite îndeamnă Rusia să nu îi ofere o „tribună de propagandă” lui Edward Snowden

Statele Unite ale Americii, la rândul lor, insistă că fostul consultant a comis o infracţiune şi trebuie adus în faţa justiţiei din ţara sa, însă nu toate statele sunt de acord cu această poziţie, în contextul dezvăluirilor făcute de Snowden despre interceptarea globală a comunicaţiilor, potrivit publicaţiei menţionate.

Citeşte şi Edward Snowden o vrea necondiţionat pe spioana sexy Anna Chapman:”Dumnezeule, numai uitaţi-vă la ea”