Edward Snowden a cerut oficial azil politic provizoriu în Rusia

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, blocat de mai mult de trei săptămâni într-un aeroport din Moscova, a cerut marţi azil politic provizoriu în Rusia, a anunţat avocatul rus Anatoli Kucerena, care a avut întrevederi cu el, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
16 iul. 2013, 13:39
Edward Snowden a cerut oficial azil politic provizoriu în Rusia

„Cererea a fost trimisă autorităţilor ruse”, fiind înaintată unui reprezentant al Serviciului Federal de Migraţie din Rusia, a declarat avocatul, membru al Camerei civile, un organism consultativ apropiat Kremlinului.

„Tocmai m-am despărţit de” Edward Snowden în aeroportul Moscova-Şeremetievo, a adăugat avocatul, care a mai avut o întrevedere cu informaticianul american vinerea precedentă.

Pe 12 iulie, Snowden s-a întâlnit cu 13 personalităţi ruse, inclusiv avocatul Kucerena, şi a declarat că intenţionează să ceară Rusiei azil politic, până când va apărea posibilitatea de a pleca în America Latină, unde Venezuela, Bolivia şi Nicaragua au acceptat să-l primească.

Totuşi, autorităţile ruse au declarat că nu au primit nici o cerere oficială din partea lui Snowden.

„Pentru moment, nu comentăm această situaţie”, a anunţat marţi un reprezentant al Serviciului Federal de Migraţie din Rusia.