Efect NEBĂNUIT: Ce se întâmplă în creierul tău când ALERGI

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în organismul tău în timpul unei sesiuni de alergare? Ei bine, în culise au loc multe procese fascinante, de care poţi profita odată ce devii conştientă de efectul mişcării asupra organismului tău.

22 iun. 2016, 13:29
Efect NEBĂNUIT: Ce se întâmplă în creierul tău când ALERGI

Brainstorming pe pista de alergare

Ţi s-a întâmplat în repetate rânduri să faci jogging şi în timp ce alergi să îţi vină tot soiul de idei geniale sau soluţii pentru probleme care îţi dau bătăi de cap?

Ei bine, pe măsură ce alergi, organismul produce mai multe endorfine, care ajută la creşterea vigilenţei şi îmbunătăţesc starea de spirit. Două studii efectuate la Universitatea din Illinois au scos la iveală că pe măsură ce alergi, corpul intră într-un „val alfa”, ce induce o stare de concentrare maximă şi relaxare productivă.

Studiile au evidenţiat, astfel, că după numai 30 de minute de alergare, cogniţia şi capacitatea de rezolvare a problemelor au fost îmbunătăţite cu aproape 10%.

Exfoliant natural

Transpiraţia nu numai că ajută la răcorirea organismului în timpul alergării, ci are şi un efect exfoliant, curăţând porii. Mulţi dintre cei care fac jogging au constatat că pielea lor a căpătat o strălucire sănătoasă, iar unii susţin că au scăpat chiar şi de acnee.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.