Efecte post eclipsă totală de Soare din 8 aprilie 2024. Începe curățenia de primăvară în propria viață. Ce vindecări aduce Chiron

Luna nouă, Soarele, Mercur retrograd și micul asteroid vindecător Chiron s-au aflat în conjuncție, aducând la lumină nevoi importante. Fii atent la ce se întâmplă în viața ta.

09 apr. 2024, 10:45
Efecte post eclipsă totală de Soare din 8 aprilie 2024. Începe curățenia de primăvară în propria viață. Ce vindecări aduce Chiron

Luni, 8 aprilie 2024, ne-am bucurat de o spectaculoastă eclipsă totală de Soare în Berbec.

Eclipsa și Nodului nord în Berbec – curățenie de primăvară
Eclipsa în Berbec este o eclipsă solară a nodului nord, semnificând noi începuturi predestinate. Sezonul Berbecului în general – și în special Luna Nouă în Berbec – semnalează acel moment al anului când începem din nou. Acesta este momentul când ne implicăm metaforic în curățenia de primăvară.

Curățenia de primăvară este o modalitate de a-ți reîmprospăta casa după lunile lungi de iarnă, de a înlătura praful și murdăria și de a pregăti spațiul pentru sezonul mai cald înainte.

În emisfera sudică, deși nu este numită „curățenie de primăvară” pentru că este toamnă, ideea de curățenie și organizare temeinică pentru a te pregăti pentru schimbarea de sezoane este similară.

Mihai Voropchievici anunță ce noroc ai în viață în funcție de ziua în care te-ai născut. „Ghinionul nu se lipește niciodată de acești nativi”
Curățenia de primăvară este o modalitate de a elimina vechiul și de a face loc pentru noul. Îndepărtarea energiilor stagnante în praful, hainele vechi sau lucrurile de care nu mai avem nevoie nu este doar un act simbolic. În mod literal, îndepărtăm deșeurile fizice ale trecutului, făcând loc pentru energie proaspătă și oportunități.

O asemenea adevăr simplu, dar uneori nu reușim să-l recunoaștem. Trebuie să ne lăsăm de vechi pentru a face loc pentru noul.

Mulți oameni vor să obțină ceea ce își doresc mai întâi „Dacă obțin asta, atunci voi face acea schimbare”, dar fizica nu funcționează așa. Ceva nou poate să apară doar atunci când spațiul este gol și pregătit să-l primească.

Ce înseamnă acest concept în contextul eclipsei totale de Soare în Berbec în conjuncție cu Chiron?

Eclipsa totală de Soare în Berbec și micuțul asteroid Chiron, vindecătorul rănit
La un nivel simplist, o eclipsă a nodului nord în Berbec semnifică apariția unui nou „Tu”. Cine ești Tu și de ce ești aici? Atracția de a-ți descoperi adevăratul potențial este mai puternică ca niciodată. Aceasta este o sarcină extrem de dificilă deoarece 90% din timp nu știm cine suntem, ce vrem și care este misiunea noastră. Chiar și atunci când știm, mesajul este diluat și distorsionat de decenii de condiționare socială.

Trăim în această lume cu regulile și cadrele ei. De la momentul în care respirăm prima dată, gândurile noastre, sentimentele și procesele noastre psihologice sunt modelate de lumea în care trăim. Credem că vrem să urmăm anumite cariere, să ne căsătorim, să avem o familie, să fim bogați sau să fim populari, etc., pentru că asta este ceea ce societatea definește ca succes.

Horoscop Mariana Cojocaru. Probleme „în paradis”, eclipsa aduce tensiuni în relaţii

Suntem programați să „ne dovedim”, să „convingem” alții de valoarea noastră. Toate acestea sunt înrădăcinate în rana noastră Chiron a insuficienței. Toate problemele noastre, tot ce facem în această viață izvorăsc din rana Chiron de a nu ști cine suntem, de a avea nevoie de acceptare și validare pentru a ne simți întregi.

Credem că dacă ne descurcăm bine conform standardelor societății. Dacă o „autoritate” sau o putere superioară ne recunoaște și ne spune cât suntem de grozavi, toate problemele noastre vor fi rezolvate. Așa că ne străduim să ne potrivim în tiparele create de societate, fie „potrivindu-ne” fie „luptându-ne împotriva”.

Modul în care Berbecul încearcă să vindece rana de identitate scoasă la lumină de Chiron este prin luptă directă. „Ei nu mă văd, dar mă vor vedea”, „Voi lupta să le dovedesc că greșesc”, „O să le arăt cine sunt cu adevărat.” Încercăm să ne croim drum cu orice preț. Vrem să „câștigăm” – pentru ca lumea să ne vadă și să ne recunoască.

Dar ironia este că cu cât ne străduim mai mult, cu atât ne îndepărtăm mai mult de adevărata noastră ființă. Atunci când luptăm împotriva „sistemului”, ceea ce facem de fapt este să-l validăm. Îi dăm puterea noastră. Îi permitem să ne definească PE NOI.

Atunci când luptăm împotriva „societății patriarhale”, întărim indirect regulile sale nescrise. Când luptăm împotriva mamelor noastre devoratoare, le imităm, perpetuând modelul. Atunci când încercăm să-i convingem pe managerii noștri că suntem demni de o promovare, subminăm valoarea noastră reală.

Desigur, putem încerca să luptăm împotriva sistemului. Și dacă suntem foarte hotărâți, am putea obține câteva victorii mici pe ici pe colo. Dar la ce preț? Merită? Face cu adevărat o diferență? Ne face fericiti?

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.