Efectele afluxului de imigranţi în Europa: Poliţiştii germani cer reintroducerea controalelor la frontiere

Având în vedere numărul mare de refugiați, președintele Uniunii de Poliție din Germania (DPolG), Rainer Wendt,  a cerut din nou mai mult control la frontieră.

12 aug. 2015, 08:29
Efectele afluxului de imigranţi în Europa: Poliţiştii germani cer reintroducerea controalelor la frontiere

Poliția de frontieră este favorabilă reintroducerii controalelor la frontiere, considerând că aceasta ar fi cea mai bună metodă, în contextul în care din ce în ce mai mulţi imigranţi veniţi pe mare, din diferite ţări, majoritatea africane, sosesc pe mare în Europa, potrivit pnp.de.

În felul acesta, susţin poliţiştii germani, ar putea fi identificaţi mai uşor infractorii şi imigranţii clandestini, între care majoritatea nu are niciun act de identitate. Astfel s-ar putea combate traficul de imigranţi, eventualii delincvenţi şi chiar teroriştii din grupări extremiste, ca Statul Islamic sau Boko Haram, socotite ca fiind printre cele mai periculoase din lume.

Citeşte şi Grecia e disperată. Autorităţile elene nu mai fac faţă afluxului de imigranţi veniţi pe mare VIDEO

Rainer Wendt a mai spus că este nevoie şi de suplimentarea personalului Poliţiei federale cu aproximativ 1.000 de efective. De asemenea, ar putera fi recrutate şi intruite şi anumiţi salariaţi şi pensionari care are putea fi instruiţi şi pregătiţi astfel pentru a lucra cu imigranţii în cadrul securităţii la frontiere. În total, deficitul de personal al poliţiei este de aproximativ 3.000 de oameni.

Autorităţile germane încearcă să reducă afluxul de solicitanţi de azil, mai ales din Balcani, de la care provin aproximativ jumătate din cererile depuse în 2015.