Efectele INSOLVENŢEI. TVR va transmite doar RELUĂRI şi nu a plătit taxa pentru EUROVISION

În urma blocării conturilor operaţionale ale TVR de către ANAF, dacă nu apar soluţii, de săptămâna viitoare, televiziunea publică va difuza numai reluări. TVR mai are bani doar de plata salariilor. Mai are de plătit curentul, telefoanele, benzina. În plus, instituţia trebuie să plătească şi taxa de înscriere a României la Eurovision.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 12:49
Efectele INSOLVENŢEI. TVR va transmite doar RELUĂRI şi nu a plătit taxa pentru EUROVISION

La cinci zile de la blocarea conturilor TVR de către ANAF, situaţia celor ce au contract cu televiziunea publică e încă nelămurită, scrie evz.ro.

„Am discutat cu conducerea şi aşteptăm să vedem ce se va hotărî vineri, când are loc Consiliul de Administaţie. Distractis filmează, iar fetele de la costume s-au bucurat că au cumpărat recuzita cu o zi înainte de sechestru. Mă aşteptam să nu văd nicio maşină în funcţiune, dar se circulă. Nu ştiu cine plăteşte astăzi benzina, telefoanele sau curentul electric. În rest, ne vedem de treabă, suntem oamenii cu umorul”, a spus pentru EVZ, Silviu Petcu, membru Distractis.

În acest moment, televiziunea publică mai poate onora doar drepturile salariale, ceea ce include şi drepturile de auto.

Conform legii, din sumele încasate de TVR, partea principală se va duce către bugetul de stat, iar restul se va îndrepta către furnizori, în funcţie de priorităţi. Lista este lungă, iar pe ea sunt înscrise atât curentul, telefoanele sau benzina, cât şi meciurile din UEFA Champions League, filmele de la NBC Universal, precum şi taxa de înscriere a României la Eurovision, care nu a fost încă plătită.

Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat joi că Televiziunea Română va trimite o adresă la ANAF în care va solicita reeşalonarea datoriilor Televiziunii Române, precizând că speră că ANAF va avea suficientă deschidere pentru a debloca funcţionarea televiziunii.

Lăzescu a spus că, dacă situaţia cu ANAF nu se rezolvă, probabil, începând de săptămâna viitoare, Televiziunea Română va fi nevoită să îngheţe cu totul producţia în premieră. De asemenea, el a spus că decizia ANAF duce la blocarea activităţii TVR în campania electorală, dar este posibil să ducă şi la blocarea Campionatului European de Fotbal, dar şi a Jocurilor Olimpice.

Eu sper ca totuşi până atunci să găsim o soluţie (…) Dacă nu, vom trece pe reluări”, a spus Lăzescu.