Gata cu sarmalele! Efectele miraculoase ale consumului de zeamă de varză

Puţine persoane ştiu că, atât varza murată, cât şi zeama sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părţi ale ţării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni şi vindeca diferite boli.

27 dec. 2015, 08:50
Gata cu sarmalele! Efectele miraculoase ale consumului de zeamă de varză

Continutul bogat de substante nutritive din zeama de varza murata revitalizeaza organismul si-l tonifica.

Varza murata este bogata in vitamina C, mai bogata chiar decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza murata este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

Varza murata este singurul produs vegetal care contine vitamina B12, care incetinește procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.

In compozitia de la zeama de varza se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie.

Astfel, varza murata dar si zeama de varza contin vitamina U, vitamina anti-ulceroasa, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murata si zeama se recomanda in tratarea bolilor ulceroase. Pentru ca stimuleaza arderea grasimilor si normalizeaza apetitul, varza si zeama de varza murata se recomanda, cruda, si in curele de slabire.

Moarea regleaza si stabilizeaza tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomanda zilnic, un pahar de moare de varza. Cateva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rand, ajuta la normalizarea digestiei, dar si la prevenirea constipatiei in caz ca te confrunti cu asa ceva.

Desi nu este prea placuta la vedere si nici gustul nu e foarte atragator, consumata regulat, zeama de varza are efect detoxificat asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor.

Citeşte mai mult pe secretele.com