Efectele vaccinului anti-Covid, la femei. Li s-au mărit sânii după ce s-au imunizat

Efectele vaccinului anti-Covid, la femei. Pe lângă apariţia unor tromboze, durerilor frecvente de cap şi puseurile de febră, se pare că serul împotriva coronavirusului provoacă şi alte reacţii secundare.

21 iul. 2021, 10:18
Efectele vaccinului anti-Covid, la femei. Li s-au mărit sânii după ce s-au imunizat
Efectele vaccinului anti-Covid

Efectele vaccinului anti-Covid. Pe reţelele de socializare, mai multe femei din Germania au creat o adevărată dezbatere pe tema serului de imunizare. Multe dintre ele au afirmat faptul că li s-au mărit sânii. Această informaţie nu a foat confirmată oficial de către medici, însă, nu exclud un astfel de scenariu.

Există femei care raportează că au sâni mai mari după vaccinare, iar subiectul a fost dezbătut într-un show informativ al postului de radio german Bayerische Rundfunk (BR), care a relatat cazurile unor femei cărora nu li s-a mai potrivit sutienul după vaccinare.

Citeşte şi: Andrei Baciu, anunţ despre a treia doză din vaccinul antiCOVID: ‘Acestea sunt scenariile în care se poate administra’

Efectele vaccinului anti-Covid

Pe de altă parte, medicii susțin că nu s-au întâlnit cu astfel de cazuri, că pacientele nu le-au semnalat astfel de efecte ale vaccinului anti-COVID. Marion Kiechle, directorul clinicii ginecologice Universitätsklinikum Rechts der Isar: „Nu am văzut niciodată o mărire a sânilor și nici una dintre pacientele noastre nu a raportat așa ceva vreodată. În opinia mea, nu există nici o justificare medicală pentru o umflare sau chiar mărirea sânilor din cauza vaccinării anti-COVID”.

Ulrike Protzer, director la Institutul de virusologie de la Universitatea Tehnică din München, este de acord cu această evaluarea colegei sale: „Nu am fost niciodată informați despre acest lucru, nu cunosc date obiective despre acest lucru și nu există intrări în bazele de date privind aceste efecte secundare“, scrie Evz.ro.

Pe de altă parte, teoretic, este posibil ca bustul să sufere o mărime după vaccinarea anti-COVID. Acesta este punctul de vedere al medicului Thorsten Koch de la Brustzentrum Klinikum Nürnberg. Medicul vorbește despre o mărire reactivă a ganglionilor limfatici. Aceștia se umflă ca urmare a reacției imune, care poate perturba scurgerea lichidului limfatic, potrivit lui Koch, citat de BR.