EFECTUL CAZULUI VLĂDAN: Peste 90 de angajaţi MAI au rămas fără permis de portarmă

În urma controalelor dispuse de Ministerul Administraţiei şi Internelor după ce un angajat al MAI a ucis două femei într-un salon din zona Perla din Capitală, 92 de poliţişti au rămas fără permisul de portarmă, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române Christian Ciocan.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 12:13
EFECTUL CAZULUI VLĂDAN: Peste 90 de angajaţi MAI au rămas fără permis de portarmă

În urma verificărilor făcute în rândul angajaţilor MAI, au fost anulate 38 de permise de armă. Dintre cele 38 de permise de portarmă, pentru zece anularea a fost determinată de pierderea calităţii care a determinat autorizarea, în 18 cazuri angajaţii MAI nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilităţii permisului, iar alţi zece nu mai îndeplineau condiţiile psihologice şi medicale.

Totodată, în 20 de cazuri permisele au fost suspendate deoarece împotriva respectivilor angajaţi a fost începută urmărirea penală pentru diverse fapte.

În alte 34 de cazuri, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au renunţat la permisul de portarmă.

Verificările au vizat 3.434 de dosare în perioada 9-15 martie.

Poliţia Română a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că în 30 martie a fost declanşată acţiunea privind „verificarea condiţiilor de bonitate judiciară şi comportamentală a tuturor deţinătorilor de arme şi muniţii letale din România”.

În cadrul acţiunii, care se va finaliza în 30 iunie, vor fi verificaţi 86.062 deţinători, care au în total 114.528 de arme.

La sfârşitul anului trecut a fost finalizată activitatea de verificare a persoanelor deţinătoare de arme şi muniţii neletale cu domiciliul în municipiul Bucureşti, în cadrul căreia au fost verificate 26.145 de persoane, din totalul celor 27.612 deţinători legali înregistraţi în Capitală.

În urma verificărilor au fost constatate 35 de infracţiuni, fiind indisponibilizate în vederea confiscării 34 de arme şi 52 de bucăţi de muniţie, şi au fost aplicate 457 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 227.512 lei. Totodată, pentru 1.333 de persoane au fost anulate autorizările, iar în 51 de cazuri acestea au fost suspendate.