Efectul neaşteptat al epidemiei de coronavirus. Imaginea care a făcut ocolul Pământului FOTO

Publicat: Luni, 16 Martie 2020 21:54 // Actualizat: Luni, 16 Martie 2020 21:55 // Sursa: romaniatv.net

Pandemia de coronavirus a dat luimea peste cap, dar oamenii de știință ne dau și vești bune. Fotografii realizate din satelit arată cum Pământul a început să respire din nou.

Autoritățile au luat măsuri extreme pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Circulația autovehiculelor pe străzi a fost oprită iar activitățile majorității obiective economice poluante au fost stopate. După aceste măsuri au început să apară primele semne bune pentru ecologie.

În țările puternic afectate a scăzut drastic nivelul poluării, după ce activitatea cotidiană s-a oprit, iar multe fabrici care poluau puternic atmosfera și-au încheiat activitatea.

Ce se întâmplă cu POLUAREA în Bucureşti în plină epidemie de CORONAVIRUS. Rezultate SURPRINZĂTOARE

Imaginile captate de sateliți arată cum norii de poluare se risipesc rapid în zonele unde activitatea a luat o pauză.

După China, imagini asemănătoare au fost filmate deasupra Italiei, țară grav lovită de criza mondială de sănătate. Întreaga țară a fost închisă, iar oamenii nu prea mai circulă pe străzi, decât dacă au un motiv cu adevărat serios.

Satelitul Sentinel-5 al Agenției Spațiale Europene poate urmări tot felul de poluări cauzate de oameni, inclusiv dioxid de azot. Aceste emisii provin din sistemele de alimentare cu energie electrică și de producerea energiei electrice, în special centralele electrice pe cărbune. Întrucât Italia a restricționat călătoriile și sectoare întregi ale economiei s-au oprit pur și simplu, deci nu mai consumă energie, emisiile de dioxid de azot au scăzut puternic.

În aceste condiții, aerul a devenit mult mai respirabil, mai ales pentru oamenii cu probleme grave de respirație.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus planetă poluare satelit
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H