Efectul secundar nociv al orezului. Specialiştii americani trag un semnal de alarmă

Efectul secundar nociv al orezului. Specialiştii americani de la Universitatea din Carolina de Nord trag un semnal de alarmă şi spun că orezul gătit poate fi toxic pentru organism dacă a fost depozitat la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp.

17 mai 2023, 18:43
Efectul secundar nociv al orezului. Specialiştii americani trag un semnal de alarmă
Efectul secundar nociv al orezului

Efectul secundar nociv al orezului. Bacteriile pot fi găsite în orez, spun oamenii de știință. Cele de tipul Bacillus cereus, care pătrund din sol, se găsesc cel mai des în acesta.

Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă pui o pungă cu orez în congelator! Trucul salvator pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Efectul secundar nociv al orezului

Specialiştii americani au experimentat diferite moduri de a găti orezul şi au descoperit că tratamentul termic nu distruge întotdeauna toate microorganismele. În cazul în care sporii bacterieni care supraviețuiesc după gătire intră în corpul uman odată cu alimentele, acest lucru poate provoca o deteriorare gravă a stării de bine.

Activitatea bacteriilor este însoțită de eliberarea de toxine, inclusiv a celor termostabile, ceea ce provoacă simptome de otrăvire. Potrivit experților, în termen de două ore după ce a fost gătit, orezul trebuie pus în frigider – altfel riscul de otrăvire va fi foarte mare.

Sporii bacterieni sunt capabili să supraviețuiască la gătitul orezului dacă acesta este depozitat în mod normal la temperatura camerei după ce a fost gătit. În acest caz, sporii cresc și se înmulțesc”, subliniază autorii proiectului științific, potrivit actualno.com.