Pune bicarbonat de sodiu peste perdele ca să le albești fără să le deteriorezi. Iată toate ingredientele de care ai nevoie

Sigur te-ai întrebat cum poți să întreții perdelele. Cel mai greu de întreținut sunt perdelele albe. În rândurile ce urmează poți afla niște trucuri care îți pot ușura munca.

12 mai 2022, 21:37
Pune bicarbonat de sodiu peste perdele ca să le albești fără să le deteriorezi. Iată toate ingredientele de care ai nevoie

Cum să albești perdelele fără riscul deteriorării lor.

Albirea perdelelor se face doar prin intermediul ingredientelor naturale. Dacă îți dorești senzația de prospețime și luminozitate în casă, asigură-te că ai niște perdele cu un alb strălucitor. Cum faci acest lucru?

Bicarbonatul de sodiu

Acest ingredient natural din bucătărie îți sare în ajutor. Bicarbonatul de sodiu este foarte cunoscut pentru puterea sa de a scoate petele de pe orice fel de materiale. Pentru îndepărtarea petelor de pe perdelele albe, se recomandă folosirea a patru-cinci plicuri de bicarbonat de sodiu, pe care le torni în baia de apă caldă. Lasă perdelele la înmuiat câteva ore, apoi le poți spăla ca de obicei.

Citește și: Truc genial! Bagă o ceapă în maşina de spălat şi hainele nu vor mirosi a tocăniţă

În situația în care nu ai cum să lași perdelele la înmuiat atâtea ore, te sfătuim să le speli la mașină, adăugând șase plicuri de bicarbonat de sodiu, amestecate cu detergentul cu care speli rufele de obicei.

Oțetul

Pentru un rezultat optim poți folosi oțetul de vin sau oțetul de fermentație. Procedura de albire a perdelelor este asemănătoare cu cea anterioară. Asigură-te că înmoi perdelele în apă cu oțet. Se recomandă să folosești la un litru de apă, două linguri de oțet. Lasă perdelele la înmuiat peste noapte, apoi spală-le la programul clasic al mașinii de spălat.

Pentru rezultate optime, poți adăuga oțet și în momentul în care pui rufele la mașina de spălat. Dacă vrei să eviți mirosul neplăcut al oțetului, poți substitui acest ingredient cu zeama de lămâie.

Ai grijă să nu combini oțetul cu bicarbonatul, deoarece acestea se neutralizează reciproc.

Sarea de masă

Sarea de masă este un alt ingredient care are proprietăți de albire. Este la îndemâna fiecărui om. Ideal ar fi să înmoi perdelele într-o soluție cu apă câteva ore. Pentru a nu da greș, adaugă la zece litri de apă, trei linguri de sare, apoi clătește perdelele și pune-le în mașina de spălat.

Citește și: Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu cafea. Trucul ieftin care a dat pe spate orice gospodină! Rezultatele sunt uimitoare