Egalitatea de gen şi nediscriminarea la locul de muncă – tematica unui seminar dedicat mass-media

Egalitatea de șanse și de gen între femei și bărbați și promovarea incluziunii femeilor pe piața muncii din România sunt câteva dintre subiectele care vor fi dezbătute în cadrul celor patru seminarii organizate de Fundația Multimedia pentru Democrație Locală, în cadrul proiectului „Femei active pe piața muncii”.

RomaniaTV.net
24 sept. 2015, 13:24
Egalitatea de gen şi nediscriminarea la locul de muncă – tematica unui seminar dedicat mass-media

Reprezentanții Fundației Multimedia pentru Democrație Locală precizează faptul că „evenimentul se adresează reprezentanților mass-media, ai administrației publice și ai societății civile organizate din regiunile de dezvoltare Centru, Sud-Muntenia, Nord-Vest și București-Ilfov și aduce în atenție un subiect adesea ignorat, dar extrem de important pentru societatea noastră: discriminare, stereotipuri și egalitate de gen pe piața muncii”.

În cadrul seminarului „Egalitatea de gen și nediscriminarea la locul de muncă”, participanții vor avea acces la datele și concluziile unor cercetări recente vizând statutul femeii pe piața muncii din România.  

Potrivit organizatorilor, seminariile se vor desfășura în Brașov (25 septembrie), Târgoviște (26 septembrie), Cluj-Napoca (2 octombrie) și București (15 octombrie).

„Femei active pe piața muncii” este un proiect derulat de Fundația Multimedia pentru Democrație Locală, co-finanțat prin Fondul Social European, POSDRU, 2007-2013 “Investeşte în oameni!”, care are drept scop promovarea egalității de șanse și a nedistriminării pe piața muncii, precum și creșterea conștientizării principiilor egalității de șanse și de gen.