Egipt: Washingtonul, "şocat" după ce 529 de simpatizanţi pro-Morsi au fost condamnaţi la moarte

Publicat: Luni, 24 Martie 2014 23:39 // Actualizat: Luni, 24 Martie 2014 23:39 // Sursa: romaniatv.net

Statele Unite s-au declarat 'şocate' luni după ce justiţia din Egipt a condamnat la moarte 529 de simpatizanţi ai preşedintelui destituit Mohamed Morsi şi au cerut regimului interimar instalat de armată să continue tranziţia democratică, potrivit Agerpres.

'Suntem profund îngrijoraţi - şi aş spune, de fapt, destul de şocaţi', a denunţat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, citată de AFP.

'Pur si simplu nu pare posibil ca o revizuire corectă a probelor şi mărturiilor în conformitate cu standardele internaţionale să fi putut fi efectuată pentru 529 de inculpaţi în două zile de proces', a adăugat ea.

O astfel de condamnare 'este un fel de provocare de logică', a subliniat dna Harf.

'Vom continua să facem apel la guvernul egiptean să le asigure tuturor celor aflaţi în detenţie în Egipt proceduri juste şi care respectă libertăţile', a insistat ea.

Statele Unite critică regulat autorităţile interimare de la Cairo instalate de armată după răsturnarea şi arestarea lui Morsi în iulie 2013, primul preşedinte egiptean ales în mod democratic cu un an înainte.

Peste 500 de susţinători ai preşedintelui destituit Morsi au fost condamnaţi la moarte luni pentru violenţele din timpul verii, după un proces rapid pe fondul represiunii sângeroase a islamiştilor în Egipt. Din cei 529 de condamnaţi la pedeapsa capitală doar 153 sunt în detenţie, ceilalţi se ascund.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Egipt Mohamed Morsi SUA sua egipt sustinatori Mohamed Morsi condamnati moarte
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 00:23
...class="item-date">
on March 24, 2014
Statele Unite s-au declarat ‘şocate’ luni după ce justiţia din Egipt...
24 mar 23:50
...

Statele Unite s-au declarat ‘şocate’ luni după ce justiţia din Egipt a condamnat...
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H