Egipt: 13 morţi la Cairo în urma confruntărilor dintre poliţie şi manifestanţi

Confruntările violente între poliţie şi manifestanţii care cereau sfârşitul puterii militare s-au soldat cu 13 morţi duminică, la Cairo, ridicând la 15 numărul deceselor în două zile de violenţe, cu o săptămână înainte de primul scrutin legislativ de la plecarea lui Hosni Mubarak.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 07:22
Egipt: 13 morţi la Cairo în urma confruntărilor dintre poliţie şi manifestanţi

În noaptea de duminică spre luni, mii de egipteni ocupau piaţa Tahrir din Cairo, după ce au respins poliţia, în timp ce confruntări violente continuau pe străzile adiacente pieţei emblematice, centrul revoltei care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Mubarak în februarie.

Mai mulţi contestatari aruncau cu pietre şi cocteiluri Molotov în direcţia poliţiştilor, dintre care unii, poziţionaţi pe acoperişul unui imobil din apropierea Ministerului de Interne, lângă piaţa Tahrir, ripostau cu tiruri de armă şi cu gloanţe de cauciuc, potrivit Mediafax.

Poliţiştii continuau de asemenea să lanseze grenade lacrimogene, în timp ce manifestanţii strigau: „Poporul vrea execuţia mareşalului” Hussein Tantawi, liderul de facto al ţării.

Potrivit responsabililor de la morgă, dintre cele 13 persoane ucise duminică, patru au fost vizate de gloanţe reale. Un bărbat a fost ucis sâmbătă în piaţa Tahrir, iar mai mulţi medici au anunţat că îngrijesc numeroase persoane rănite de gloanţe.