Egipt: Un mort în ciocnirile dintre manifestanţi pro şi contra Morsi

Publicat: Joi, 30 Ianuarie 2014 23:27 // Actualizat: Joi, 30 Ianuarie 2014 23:27 // Sursa: romaniatv.net

O persoană a fost ucisă joi seară de gloanţe în ciocnirile care au avut loc la Alexandria, în nordul Egiptului, între simpatizanţi şi adversari ai preşedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, au făcut cunoscut surse din cadrul serviciilor de securitate, potrivit AFP, informează Agerpres.

Poliţia a făcut uz de grenade lacrimogene pentru a separa cele două tabere care se luptau, au adăugat responsabili din serviciile de securitate.

După destituirea de către armată, în urmă cu şapte luni, a singurului preşedinte democratic ales al Egiptului, peste 1.000 de manifestanţi pro-Morsi au fost ucişi de soldaţii şi poliţiştii care reprimă orice mobilizare a opoziţiei sau de partizanii noilor autorităţi instalate de militari.

Confreria din care făcea parte Mohamed Morsi, Fraţii Musulmani, a fost desemnată în decembrie 'organizaţie teroristă'. Sute de mii de membri ai acesteia riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare dacă asupra lor sunt găsite scrieri sau înregistrări ale confreriei.

La rândul lor, liderii Fraţilor Musulmani, majoritatea judecaţi pentru mai multe capete de acuzare, riscă pedeapsa cu moartea.

Sâmbătă, cu ocazia sărbătoririi a trei ani de la revolta din 2011 care l-a alungat de la putere pe Hosni Mubarak după trei decenii de putere absolută, peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor din Egipt.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Egipt Fraţii Musulmani Mohamed Morsi morsi violenţe Egipt
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 ian 01:52
...class="item-date">
on January 30, 2014
O persoană a fost ucisă joi seară de gloanţe în ciocnirile care...
30 ian 23:38
...rel="bookmark">2014

Egipt: Un mort în ciocnirile dintre manifestanţi pro şi contra Morsi

Posted by ...
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H