Egiptologul Howard Carter, omagiat de Google printr-un logo special VIDEO

Howard Carter, arheologul care a descoperit mormântul lui Tutankamon, este omagiat de Google printr-un logo special. Howard Carter este prezentat pe logoul Google privind mormântul lui Tutankamon. În locul literelor care formează cuvântul Google, apar mai multe obiecte din Egiptul antic, descoperite de arheologul Howard Carter.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 05:50
Egiptologul Howard Carter, omagiat de Google printr-un logo special VIDEO

Descoperirea mormântului din Valea Regilor a avut loc în anul 1922, sub conducerea arheologului egiptolog Howard Carter „sponzorizat” de bogatul nobil englez, Lordul Carnarvon.

După această descoperire au avut loc mai multe mori suspecte. Presa vremii a vorbit de blestemul lui Tutankamon, un blestem care vine de dincolo de mormânt, care i-a ajuns pe toţi aceia care „au profanat” mormântul şi sarcofagele faraonilor. Primul deces a fost al Lordului Carnarvon, care a murit în februarie 1923 la doar trei luni de la Marea Descoperire. Apoi, alţi zeci de oameni au murit în urmatorii 20 ani. Unii cred că a fost de vină blestemul.

În anul 1925, mumia lui Tutankhamon a fost deschisă şi analizată de către echipa lui Howard Carter. În 1969 şi 1986, ea a fost supusă razelor X. Radiografiile indică mai multe fracturi, dar se presupune că acestea au fost produse de către echipa lui Carter. Radiografiile arată că Tutankhamon era sănătos şi nu avea nici o urmă de infecţie, ceea ce indică faptul că el nu a murit din cauze naturale. O radiografie a capului său prezintă un cheag de sânge în zona cefei, ceea ce ar dovedi presupusa lovitură la cap.

Howard Carter s-a născut în Putney, Londra, la data de 9 mai 1874, dar şi-a petrecut mare parte din copilărie în oraşul Swaffham, Norfolk. Tatăl său era artist, şi îşi câstiga existenţa pictând portretele animalelor care aparţineau localnicilor şi facând ilustraţii pentru ziarul „Illustrated London News”.