Ei sunt Sebică și Lavinia, doi frățiori pentru care ciocolata e lux, iar bomboanele nici nu știu cum arată

Sebică și Lavinia sunt doi frați din Bacău cu care viața a fost foarte nedreaptă! În timp ce alți copii de vârsta lor descoperă lumea prin diverse jocuri, pentru cei doi frați rămași fără mamă, viața înseamnă griji, suferință și multe lipsuri.

10 iul. 2023, 16:46

Ei sunt Sebică și Lavinia, doi frățiori pentru care ciocolata e lux, iar bomboanele nici nu știu cum arată. Sebică are 9 ani, iar surioara lui, Lavinia 13, însă greutățile vieții i-au făcut se comporte precum doi oameni mari. Amândoi locuiesc împreună cu tatăl lor într-o casă din chirpici din satul Putini, Comuna Rachitoasa, județul Bacău, care stă să cadă pe ei.

Citește și Povestea emoționantă a lui Paul, băiatul de 13 ani care și-a dorit o fântână și o vacă! Strigătul lui disperat de ajutor nu a fost trecut cu vederea de români

Ei sunt Sebică și Lavinia, doi frățiori pentru care ciocolata e lux, iar bomboanele nici nu știu cum arată

După ce mama lor a murit, cei doi frați au rămas în grija tatălui care muncește de zor cu ziua pentru a avea ce să le pună pe masă. De ciocolată sau bomboane nici nu poate fi vorba, deși acestea sunt dulciurile preferate ale copiilor, Sebică și Lavinia nici măcar nu știu cum arată.

Atunci când tatăl lor nu reușește să le aducă nimic de mâncare, pe perioada verii reușesc să își potolească foamea cu legumele și fructele din grădină.

Deși casa pe care o au este din chirpici și pare că nu va trece cu bine peste iarnă, Sebică și sora sa nici nu îndrăznesc să vizeze la p locuință normală, cu geamuri și uși întregi și o sobă de teracotă.

Situația lor dramatică l-a impresionat până la lacrimi pe Marius Simionica, fondatorul Asociația Caritabilă „Marius şi Prietenii”, care vrea să le ridice celor doi frățiori o casă normală, unde să învețe că viața poate fi trăită și altfel și în care să îndrăznească să viseze la un viitor mai bun.

Românii care vor să le arate lui Sebică și Laviniei că viața nu înseamnă doar lacrimi și suferință pot să doneze în conturile pe care Marius Simionică le-a pus la dispoziție pe pagina sa de Facebook.

Fiecare leu contează în construirea unui nou univers în care cei doi frați vor prinde aripi să zboare.

”Ei sunt din altă lume… După cum am promis, astăzi am mers să văd cazul celor doi frățiori fără mama, Sebi(9) și Lavinia(13), doi copii care au învățat că a avea nimic este normal! Am ajuns într-un loc în care deși suntem țară europeană aflată în anul 2023 ei nu au nimic, nu au curent electric, nu au apă…de baie, bucătărie, frigider sau televizor doar au auzit că ar există. Găuri în acoperiș, pereți din pământ ce abia mai rezistă.. Situația lor este de departe cea mai grea întâlnită…chiar și în aceste condiții groaznice atât Sebi cât și Lavinia merg la școală, merg la biserică și nu se plâng de ceea ce nu au.

Ce mănâncă?

De obicei mai aduce tati câte un ou sau câțiva cartofi când merge cu ziua prin sat, alteori scot din mica grădină de câțiva mp niște barabule(cartofi), niște ceapă și Lavinia spune că poate face un borș care le ajunge câteva zile…

O căsuță normală?!

Mi-au spus că nici măcar nu îndrăznesc să viseze la așa ceva…Sebi când i-am spus de baie, bucătărie și televizor a început efectiv să lăcrimeze…le-am arătat poze de le celelalte case construite și nu vreți să știți ce oftat greu și apăsător aveau
Sunt atât de săraci că singură „poză” cu mama lor o au doar în așa mi-au spus când le-am cerut o poza cu ea…efectiv nu au nicio fotografie cu mama lor

Pentru ca ei să primească o șansă este nevoie de implicarea TUTUROR și chiar a prietenilor voștri și în special avem nevoie de câteva firme/companii care să direcționeze către noi acel 20% din impozitul pe profit care oricum ajunge la STAT…altfel îmi este imposibil din mai multe privințe: nu există deloc utilități, actele trebuie toate refăcute, locația este la distanță de oraș…deci toate ne sunt potrivnice și doar dacă ne MOBILIZĂM foarte mulți putem reuși.

Am plecat de acolo cu promisiunea că am să revin și chiar dacă nu voi avea toată susținerea de care este nevoie ca acești copii să aibă căsuță a lor ei vor rămâne în atenția mea și îi voi ajuta cumva, măcar alături de câțiva dintre voi…

Locație: sat Putini, Comuna Rachitoasa, jud Bacău!

Un mare ajutor poate fi și acel simplu și gratuit #SHARE_DISTRIBUIRE așa pot vede oameni care poate doresc să ajute

Mai jos găsiți pusculița noastră și pentru că la CasaNr12 lucrurile intră pe linie dreaptă vom începe deja să strângem fonduri pentru ei.

PUȘCULIȚA NOASTRĂ:

 • mențiunea „Casa pt Sebi și Lavina”
 • Donatii prin PayPal:
 • PayPal: https://www.paypal.me/donatiinuk
 • REVOLUT : 0787554842 (nr de Ro) http://revolut.me/mariusprietenii
 • Donații cu absolut orice card(inclusiv revolut) , in orice monedă şi comision 0 direct pe site-ul asociației noastre :
 • https://www.mariussiprietenii.com/
 • Transfer bancar in conturile asociației:
 • Titular cont: Asociatia Marius si Prietenii
 • Cont Lei: RO42RNCB0133163415260001
 • Cont EURO:RO15RNCB0133163415260002
 • Cod Swift: RNCBROBU
 • Cod Bic: RNCB
 • Banca Comercială Română, sucursala oraşului Titu, județul Dâmbovița
 • Contul de UK nu îl mai folosesc așa că vă rog să utilizați direct contul asociației de pe site unde este foarte simplu, fără comision și direct în contul asociației noastre”, a scris Marius Simionica pe pagina sa de Facebook.

Citește și El este Daniel, tânărul găsit mort în baia unui hotel din Bulgaria.”Era o bombă cu ceas”