Povestea emoționantă a lui Paul, băiatul de 13 ani care și-a dorit o fântână și o vacă! Strigătul lui disperat de ajutor nu a fost trecut cu vederea de români

Paul este un copil care la numai 13 ani poartă pe umerii săi greutățile unui adult. În timp ce alți copii de vârsta lui au o viață lipsită de griji și se bucură de tot felul de jocuri și gadgeturi, Paul lucrează cu ziua pe la vecini pentru ca mama și cei șase frățiori ai să să aibă ce pune pe masă. În urmă cu câteva săptămâni băiețelul de 13 ani a impresionat o țară întreagă atunci când, cu ochii plini de lacrimi, a spus că își dorește o vacă și o fântână. Strigătul lui disperat de ajutor nu a fost trecut cu vederea de oamenii cu suflet mare.

25 iun. 2023, 15:11

Povestea emoționantă a lui Paul, băiatul care și-a dorit o fântână și o vacă! Paul este unul dintre sutele de mii de copii ai României cu care viața a fost nedreaptă și care la doar câțiva anișori a luat pe umerii săi greutățile cu care se confruntă familia sa.

Citește și FOTO: Fabulos, premieră pentru BOR! El este preotul „trendsetter”. Și-a făcut o poză de influencer pe Instagram

Povestea emoționantă a lui Paul, băiatul care și-a dorit o fântână și o vacă!

Băiețelul de doar 13 ani provine dintr-o familie numeroasă cu șapte copii, crescuți de o mamă singură, care încearcă cum poate să le ofere un trai cât de cât decent. Din păcate, ca foarte multe familii din România, cele opt suflete trăiesc de pe o zi pe alta din alocațiile celor mici.

Pentru a avea un venit în plus Paul lucrează cu ziua pe la vecini, care îi oferă bani sau animale.

În urmă cu doar câteva săptămâni Paul a impresionat o țară întreagă atunci când, cu ochii plini de lacrimi, care îi curgeau șiroaie pe obraji și-a exprimat cea mai mare dorință a sa. În timp ce alți copii de vârsta lui își doresc telefoane de ultimă generație, jocuri și alte gadgeturi, cea mai mare dorință a lui Paul era să aibă o vacă și o fântână.

”Vreau să am o vacă și o fântână (…) Fântâna ca să nu mai aduc apă că e departe și vacă ca să am și eu să beau lapte”, a spus Paul cu ochii în lacrimi.

@asociatiamgm Împreună facem minuni! 🤍 #asociatiamgm #romania #ajutor #vaca #fantana #paul ♬ sunet original – AsociatiaMGM

Întrebat cum ar arăta cea mai frumoasă zi din viața lui Paul a răspuns: ” Frumoasă… să mă joc, să nu mai stau cu griji.”

Strigătul lui disperat de ajutor nu a rămas fără ecou, iar românii cu suflet mare au sărit să îi ajute pe Paul și pe cei șase frățiori ai săi, astfel încât astăzi au o vacă cu vițel, dar și o fântână.

@asociatiamgm Împreună facem minuni! 🤍 #asociatiamgm #romania #ajutor #vaca #fantana #paul ♬ sunet original – AsociatiaMGM

”Am avut o viață grea, dar mereu am încercat să le ofer o viață bună. Nu am reușit, însă am avut grijă de ei așa cum am putut. Au fost prioritatea mea. Tatăl lor ne fugărea și în plină iarnă de acasă și dormeam în coteț la porci sau prin odăile părăsite de prin sat. A fost cumplit. Înghețam de frig și mă dezbrăcam ca să îi învelesc pe ei. Mă bătea până mă învinețea. Am ales să plec în urmă cu 3 ani. Am luat copiii și o pungă de haine și nu știam unde voi ajunge. Am căutat o casă, unde să pot sta și să muncesc să plătesc o chirie. Am găsit prin preot această locuință, unde stau acum. Încercam să ne menajăm așa cum am știut.

Mă ajutau și cei mai mari și ne îngrădeam. Acum, ni s-a îndeplinit cel mai mare vis. Am primit o văcuță și o fântână. Era greu înainte, dar nu ne plângeam. Mulțumeam zilnic că avem unde pune capul pe pernă și nu ne dă nimeni afară pe vânt, pe ploaie și pe ninsoare. Căram apă cu bidoanele de la pod. Ni se făceau urme în palme și făceam opriri bune. O zi ne-o alocam doar pentru a aduce apă. Iar copilașii mereu îmi cereau lapte. N-aveam bani să le cumpăr și rămâneau cu dorința de a mânca. Iar Paulică mi-a tot spus: «Oare cum să facem, mamă, să avem o vacă?». Eu îi explicam că nu ne permitem să cumpărăm una. Uite că Dumnezeu a avut grijă de noi”, a declarat mama lui Paul, potrivit bzi.

Până acum, Paul, cu trupul lui firav, căra zeci de litri de apă zilnic, de la o fântână care se afla foarte departe de casă, cu ajutorul unui cărucior pe care la găsit la gunoi și pe care l-a recondiționat cum a putut el mai bine. De acum, însă, micuțul a scăpat de această grijă, iar dorința lui cea mai mare este acum să învețe și să aibă o meserie cu care să își câștige existența și să nu mai ducă grija zilei de mâine.

Deși Paul nu a vrut să spună, mama lui a dezvăluit că micuțul își dorește un telefon cu ajutorul căruia să descopere cât mai multe lucruri de pe internet.

„El și-ar dori și un telefon, dar nu e o prioritate pentru el. Mai vede pe la alții și el asociază cu școala. Ar vrea să caute pe internet și să afle cât mai mult. Însă înțelege că nu se poate și se bucură zilnic, mulțumind tuturor pentru viața pe care o are. Nu e lux, trăim într-o odaie, dar fac curat și aerisesc mereu. Suntem cu văcuța și câteva găini prin curte, bucurându-ne de un copac și de noi, ca și familie. El vrea să învețe să ajungă un om mare. A zis că vrea să demonstreze că se poate să ai o meserie bună și fără a avea mulți bani. Să-l ajute Dumnezeu. El este ambițios”, a spus mama lui Paul.

Citește și El este Daniel, tânărul găsit mort în baia unui hotel din Bulgaria.”Era o bombă cu ceas”