El e copilul de 10 ani care a mâncat pui la rotisor pentru prima dată în viață. O boală cumplită l-a împiedicat să facă asta. Cum a fost salvat puștiul, la limită

Viața unui copil din România a fost salvată la limită, printr-un transplant de ficat. Puștiul a primit pentru prima dată voie de la medici să consume pui la rotisor.

25 feb. 2023, 16:27

Poveste extrem de emoționantă pentru un puști de în vârstă de 10 ani, din România. David a reușit să supraviețuiască după ce mama sa i-a donat ficatul. Băiatul, care provine dintr-o familie foarte săracă, a reușit să se bucure într-un final de bucate gustoase, care pentru marea majoritate a românilor sunt o normalitate.

Puștiul de 10 ani a reușit să treacă cu bine peste operația de transplant de ficat. Fundația caritabilă „Mereu Aproape” i-a oferit sprijin pentru a strânge 30.000 de euro.

Copilul a mâncat pentru prima dată pui la rotisor. Pui rotisat. Nu am mâncat niciodată”, spunea el în noiembrie 2022.

David s-a născut cu o boală metabolică rară. Până acum a trăit doar cu fructe și legume, pastile și perfuzii. Amoniacul din sânge, acumulat în cantități extrem de mari, îi distrugea ficatul și începea să-i atace și creierul.

„Poftă buna, David!”. Copilul mulţumeşte, arată cu degetul semnul de „OK” şi muşcă din mâncarea apetisantă. Acum trei luni, pentru David un astfel de moment era imposibil, informează Observator News.

 

Dorința lui David, copilul aflat în suferință

 

Întrebat în noiembrie 2022 ce ar trebui să se întâmple ca să se facă bine, copilul a răspuns: „Să fac transplantul acesta”. În scurt timp, de la aceste vorbe ale lui David, nevoia transplantului a devenit urgență medicală. Astfel, statul român a aprobat finanțarea operației și în decembrie, puștiul a plecat la Palermo, unde medicii italieni de la spitalul ISMETT l-au primit să îl salveze.

Mai exact, copilul a efectuat patru intervenții chirurgicale.

Mama puștiului își aduce aminte cu groază de evenimentele prin care a trecut: „A fost greu, a fost o luptă continuă, dar noi, împreună, zic echipa Fundaţia Mereu Aproape, prin toţi oamenii de bună credinţă care au donat, David a ajuns la ISMETT. Profesorul a transplantat, iar eu am donat şi bunul Dumnezeu a scris în dreptul lui David viață și vindecare. Un final fericit.”