El este afaceristul care i-a pus gând rău lui Dorinel Umbrărescu. Se cere scoaterea urgentă din joc a lui UMB

Dorinel Umbrărescu este apreciat de Ministerul Transporturilor și în general, de instituțiile guvernamentale și de un număr consistent al românilor, dar nu duce lipsă de contestatari. Dușmanii afaceristului din regiunea Moldovei încearcă să-i „fure" contractele semnate.

02 aug. 2023, 16:42
El este afaceristul care i-a pus gând rău lui Dorinel Umbrărescu. Se cere scoaterea urgentă din joc a lui UMB

Societatea Danlin XXL este unul dintre cei mai mari rivali ai UMB & Spedition. În ultimii ani, compania din Iași a contestat pe bandă rulantă contractele câștigate de oamenii lui Umbrărescu. „Regele Drumarilor” s-a impus la foc automat pe loturile de pe Autostrada Moldovei (A7) și pe Autostrada Unirii (A8).

Danlin XXL este cel mai mare constructor din Neamț, specializat în infrastructură rutieră, cu peste 300 de angajați și o cifră de afaceri de 330 de milioane de lei anul trecut, 0 creștere de 50%, deși nu a lucrat la niciun proiect pentru infrastructura mare, deci la vreun lot de autostradă sau la vreun drum expres.

Danlin XXL este o companie controlată de către Dan Amurăriței, înființată în anul 2004, cu sediul în satul Secuieni, Neamț. Principalul obiect de activitate al firmei este cel de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Danlin XXL ar fi o companie apropiată de fostul „baron local” – președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene, scrie presa locală.

Controverse legate de compania care a pus ochii pe afacerile lui Umbrărescu

Constructorul Danlin menționează în portofoliu contracte CNAIR cu Direcția Regională de Drumuri Iași (lucrări de asfaltare în județul Neamț).

„Compania noastră își desfășoară activitatea în proximitatea municipiului Roman, având posibilitatea de a mobiliza eficient resurse în județe ca Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui sau Harghita, și implicit, Neamț, pentru lucrările sale.

La punctele de lucru din județul Neamț dispunem de stații de betoane, sortare și concasare agregate, mixturi asfaltice și emulsii, laborator autorizat ISC gr. II, precum și de un parc auto modern și adecvat atât activităților de transport rutier cât și pentru activități de execuție a lucrărilor de construcții”, arată prezentarea Danlin.

„Din 2013 am înființat departamentul tehnic pentru infrastructuri rutiere, reușind finalizarea și darea în folosință a zeci de drumuri publice și private, fiecare din contractele semnate de noi fiind duse la bun sfârșit fără excepție.

În toate activitățile noastre, întrebuințăm utilaje și echipamente moderne, pentru a utiliza resursele de timp eficient, și pentru a menține prioritar un standard de calitate înalt în derularea lucrărilor. Colaborăm îndeaproape cu furnizorii de top din România de echipamente grele pentru construcția infrastructurilor rutiere”, mai arată prezentarea Danlin.

Compania nu menționează, însă, că a făcut parte din Asocierea (Aqua Parc, Mavgo Holding, Danlin XXL și Stef Edil SRL.) care a lucrat pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului, contract de peste 50 de milioane de euro, despre care Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a arătat în 2020 „deficiențe grave”.

Danlin este o companie destul de controversată, care a făcut parte și din Asocierea care a contractat cu CJ Neamț lucrări de reparații/modernizare pe drumurile și pe podul prăbușit la Luțca, relatează Economedia.