El este Andrei, un tânăr pompier din Bihor care a salvat două femei și un copil dintr-un accident rutier

Andrei Stănișoara, un tânăr pompier care se întorcea marţi seară de la un prieten din comuna Sântandrei, județul Bihor a reușit să salveze două femei și un copil de trei ani, după ce maşina lor a ajuns în şanţ și a lovit un stâlp de electricitate.

02 feb. 2023, 18:23

Deși se afla în timpul său liber, Andrei Stănișoara nu a ezitat nicio secundă să salveze trei oameni care au fost implicați într-un teribil accident rutier.

Tânărul pompier în vârstă de 23 de ani a intervenit primul la accidentul care a avut loc marţi seară pe Calea Sântandreiului.

Citiți și: Marius, un pompier din Olt, e „eroul zilei”. Și-a riscat viața pentru alții, în timp ce era în vacanță cu familia. „Nu e miros de fum, tati. Mami mi-a zis că așa miros cei care salvează vieți”

Tragedia a avut loc în seara de 31 ianuarie, la ora 19.28, pe pe sensul de mers dinspre Oradea spre Sântandrei. Mărturia sa, relatată de purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, este cu adevărat impresionantă, conform ebihoreanul.ro

Andrei Stănișoara, pompierul erou care a salvat două femei și un copil

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de locotenent colonel Camelia Roşca, tânărul de 23 de ani, Andrei Stănişoara, sergent major, se întorcea marţi seară de la un prieten din Sântandrei când, pe sensul opus, a văzut maşina care a ajuns în şanţ și a lovit un stâlp de electricitate. În autoturism se aflau două femei şi un copil mic.

„Sosit la faţa locului la scurt timp după ce autoturismul aflat în faţa lui, pe contrasens, la câţiva zeci de metri,  a intrat în coliziune cu un stâlp electric, fără a sta pe gânduri nici măcar o clipă, Andrei a oprit maşina pe marginea carosabilului şi a fugit spre autoturismul în jurul căruia se adunaseră deja câteva persoane, pentru a evalua şi ajuta victimele.

Observând că nicio persoană nu a ieşit din autoturismul avariat, Andrei  a deschis rapid portiera din stânga faţă, moment în care, femeia aflată la volan, vizibil panicată, i-a sărit în braţe, întrebându-l speriată, de copil.

În secunda următoare, pompierul se afla deja pe partea opusă a maşinii, luând băieţelul în vârstă de circa trei ani, care începuse să plângă înspăimântat, din scaunul auto pentru copii şi predându-l, teafăr, mamei.

După evacuarea copilului, Andrei a observat cea de-a treia persoană aflată în maşină, bunica băieţelului, care în urma impactului fusese proiectată parţial, de pe bancheta din spate, în partea din faţă a maşinii, în dreapta şoferului.

Întrucât portiera din dreptul victimei era blocată, pompierul a pătruns în maşină prin partea stângă faţă, şi, cu ajutorul a doi participanţi la trafic, cărora le ceruse să-l sprijine, a pus cu grijă victima, care începuse să se agite, într-o poziţie care să nu-i pericliteze starea de sănătate, aplicându-i totodată comprese, pentru a-i opri sângerarea, întrucât aceasta suferise o rană deschisă la nivelul capului.

În tot acest timp, subofiţerul a rămas în interiorul maşinii alături de victimă, monitorizând-o, iar la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, şi-a sprijinit colegii, acţionând din interiorul autoturismului pentru evacuarea în siguranţă a acesteia”, potrivit comunicatului.

Victima, în vârstă de 67 de ani, a fost asistată medical la faţa locului de echipajul SMURD,  care a transportat-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, pentru investigaţii şi îngrijiri suplimentare.

Sergent major Stănişoara Andrei, în vârstă de 23 de ani, este pompier militar în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, din anul 2020, ocupând funcţia de subofiţer tehnic principal la Compartimentul Achiziţii Publice, precizează ISU.

Citiți și: Tânăr de 24 de ani mort după ce mașina lui s-a ciocnit frontal cu o autospecială ISU. Trei pompieri sunt răniți