El este calul care mângâie bolnavii de cancer și le atenuează durerea. Cum reușește acest lucru

Timp de 15 ani armăsarul, pe numele său, Doctor Peyo, a mers în competiții alături de stăpânul său. Pe lângă asta, cei doi au ajutat pacienții de la un centru paliativ din Franța.

25 oct. 2022, 19:30
El este calul care mângâie bolnavii de cancer și le atenuează durerea. Cum reușește acest lucru

Timp de 15 ani armăsarul, pe numele său, Doctor Peyo, a mers în competiții alături de stăpânul său. Cu toate că numele calului este Peyo, personalul medical l-ar putea numi fără doar și poate Doctor Peyo și asta pentru că și-a luat roul de medic în serios. Peyo a reușit să se se apropie foarte mult de oameni, iar de fiecare dată i-a preferat pe cei bonlavi sau cu dizabilități, conform www.theguardian.com.

Cum a reușit calul să se apropie de oameni

Armăsarul a reușit imediat să se apropie de oamenii cu probleme, a atins persoana cu nasul și a lăsat să fie atins. Imediat oamenii au empatizat cu acesta și au reușit să zâmbească. Mai multe persoane au fost interesați de  comportamentul calului și de cum reușește să-i facă pe bonlavi să se simtă bine în preajma lor, iar Hassan, stăpânul calului și-adat seama că nu a făcut niciodată o greșeală în a-l alege. Hassan și animalul său de companie au fost selectați de centrul paliativ pentru a ajuta bolnavii de cancer. Foarte important de menționat, este că personalul medical a observat că pacienții vizitați de Peyo au nevoie de o doză mult mai mică de medicamente.

Calul este dezinfectat înainte de a lua contact cu pacienții

Înainte de a vizita oamenii cu probleme, calul este bine dezinfecat, lucru care se întâplă și la plecarea din salonul bonlavilor cu pricina. Potrivit stăpânului, bolile cailor nu se transmit omului, dar consideră că este necesar să se respecte cu atenție igiena. Armăsarul este foarte deștept și a învățat să îl informeze pe stăpân când trebuie să iasă afară.

De-a lungul anilor Peyo a vizitat mii de pacienți bonlavi, iar Hassan, stăpânul acestuia recunoaște că nu își vede viața fără acesta și că îi este cel mai bun prieten. În centru cu pricina sunt mai mulți pacienți pe care Peyo îi vizitează în mod regulat, iar aceștia s-au obișnuit cu el deja. Până acum oamenii de știință nu și-au dat seama cum determină calul de cine să se apropie.

Citește și: Anamaria Prodan, omagiu de zeci de mii de euro în memoria mamei sale: „Vreau ca numele Ionela Prodan să fie un brand”

Citește și: Soția lui Nosfe nu își poate reveni după moartea artistului. Ce mesaj a transmis aceasta pe conturile de socializare