El este monstrul care şi-a înjunghiat mortal fiul la tăierea porcului. Vecinii se revoltă după ce Andrei a fost redat de stat în grija tatălui alcoolic şi agresiv

Andrei a fost ucis de propriul tată, la Vaslui, chiar în timp ce acesta se pregătea să taie porcul. Băiatul era orfan de mamă și recent revenise în grija părintelui deşi autorităţile ştiau că tatăl obişnuia să bea şi să-l bată crunt. În momentul în care şi-a înjunghiat copilul, Gigel Manta era atât de beat că nu a realizat că l-a ucis. Poliţiştii nu au putut scoate o vorbă de la el ore bune.

13 dec. 2022, 13:40
El este monstrul care şi-a înjunghiat mortal fiul la tăierea porcului. Vecinii se revoltă după ce Andrei a fost redat de stat în grija tatălui alcoolic şi agresiv

Gigel Manta şi-a ucis fiul în timp ce tăiau porcul. Individul şi-a luat la bătaie fiul pentru că nu i-ar fi adus ceva ce îi ceruse şi într-un moment de furie l-a înjunghiat pe Andrei cu cuțitul cu care voia să taie porcul. Lama ascuțită a cuţitului i-a atins copilului un vas de sânge important, motiv pentru care s-a instalat rapid șocul hemoragic. Andrei s-a stins în brațele cadrelor medicale de la Ambulanță, în timp ce vecinii se rugau să fie salvat. Martoră la scena şocantă a fost şi sora lui Andrei.

Andrei se întorsese recent în grija părintelui său, după ce în vară fusese luat de autorități în urma unei bătăi crunte la care a fost supus de tatăl lui. Băiatul s-a adresat singur instituției, după ce nu a mai putut îndura chinul de acasă. Andrei a crezut că specialiștii Protecției Copilului îl vor ajuta și îl vor apăra de tatăl agresor. Senini, aceștia spun acum că tatăl l-a solicitat înapoi pe băiat, iar, în urma unui raport s-a considerat că totul e bine și frumos în familia lui Gigel Manta, așa că i-au dat copilul înapoi, potrivit vremeanoua.ro.

 

Revoltă în Vaslui după moartea lui Andrei, băiatul de 14 ani ucis de propriul tată

„Ferească Dumnezeu să ajungi pe mâna instituțiilor statului român. Dacă Andrei a cerut ajutorul Protecției Copilului, vă dați seama că el în instituția asta și-a pus ultima speranță? L-au dat înapoi călăului și s-au spălat pe mâini. Nu le-a păsat. Vai de conștiința lor! Era un băiat inteligent, cu potențial. Era marcat de suferință, dar avea puterea să se realizeze. Știu bine asta. Indiferența Protecției Copilului l-a ucis, nu alcoolicul cuțitar. Drum bun către îngeri, Andrei”, a fost reacția unui cadru didactic de la clasa unde a învățat Andrei Manta.

Citeşte şi: Motivul incredibil pentru care Andrei a fost înjunghiat mortal de tatăl lui când tăia porcul. Băiatul de 14 ani, orfan de mamă, abia se întorsese în grija bărbatului

“Nu este vorba că era beat acum, aceasta era starea lui mereu. Nici dacă se trezește nu e alt om, că nu are niciun fel de suflet. E ca un animal. Cum să lași un copil cu asemenea om? Nu muncea nicăieri. Umbla cu căruța cu cal, pe la unul, pe la altul, atât făcea. Ce câștiga, el bea. Tremura copilul acesta când știa că trebuie să apară taică-său acasă. Sunt foarte supărată pe cei de la Primărie, că puteau să vadă de acest copil. Poate nu și-au dat seama, dar nu e o scuză. De asta ești în slujba statului, să faci asistență socială, să ai grijă de copiii aflați în situații de risc”, a comentat o vecină a familiei lui Andrei.

„Ucigașul să fie închis pentru mulți, mulți ani. E doliu la noi în comună, pentru acest suflet nevinovat, pe care l-am abandonat toți, fără niciun ajutor de la nimeni”, a fost mesajul lui Alex, un tânăr din comuna Pădureni.