Război în Ucraina. O rachetă a lovit o clădire rezidenţială la Harkov VIDEO

Atac cu bombă a unei clădiri rezidenţiale din Harkov, în cursul serii, a ucis o persoană şi a rănit alte trei. Acest lucru a fost raportat de primarul celui de-al doilea mare oraş ucrainean, Igor Terekhov, citat de agenţia UNIAN.

30 ian. 2023, 08:34
Război în Ucraina. O rachetă a lovit o clădire rezidenţială la Harkov VIDEO
Război în Ucraina.

Război în Ucraina. O bătrână a murit şi alte trei persoane au fost rănite la Harkiv, în urma unui atac cu rachetă asupra unei clădiri rezidenţiale, a anunţat Oleh Siniehubov, şeful administraţiei militare regionale, potrivit Ukrinform.

Zelenski: Inamicul nu îşi numără morţii şi, în ciuda numeroaselor pierderi de vieţi, menţine o intensitate ridicată a atacurilor

“Un atac al inamicilor. Potrivit datelor preliminare, o rachetă S-300 a lovit o clădire rezidenţială cu patru etaje din Harkiv. Trei victime au răni minore. Din nefericire, o bătrână a murit. Soţul ei era aproape în momentul ataacului şi în mod miraculos nu a suferit răni grave”, a notat Siniehubov pe Telegram. Clădirea a fost distrusă parţial, a precizat el.

Ucraina a comandat 105 drone de recunoaştere de la compania germană

Ministerul Apărării al Ucrainei a comandat 105 drone de recunoaştere Vector de la compania germană Quantum-Systems GmbH. Potrivit anunţului companiei, aprovizionarea va fi finanţată de guvernul german, relatează Ukrinform. „Quantum-Systems GmbH… anunţă cererea pentru 105 drone de recunoaştere suplimentare cu durată mare de zbor de tip Vector pentru sprijinul Forţelor Armate ale Ucrainei, finanţate de guvernul german”, a spus compania. Kievul comandase deja 33 în august.

Dmitri Medvedev victimizează Rusia în relaţia cu Occidentul: „Dușmanii noștri vor încerca la nesfârșit să ne distrugă”

Război în Ucraina. Rezumatul zilei

  • Ucraina atacă o regiune îndepărtată din Rusia, Kursk
  • Ruşii au bombardat cu focuri de artilerie oraşul Herson. În urma atacului, trei persoane au decedat iar alte cinci sunt rănite
  • Potrivit autorităţilor locale, atacul a lovit un spital, o şcoală, o staţie de autobuz, un oficiu poştal, o bancă şi mai multe clădiri rezidenţiale
  • Ministrul Apărării din Ucraina: „Ce este imposibil astăzi va fi posibil mâine”. Oleksii Reznikov pare încrezător după ce Ucraina şi-a asigurat aprovizionarea cu tancuri moderne din Occident, iar acum speră să primească avioane militare de luptă care ar putea înclina balanţa puterii de partea ucrainenilor.