El este românul mort în captivitate în Fâșia Gaza. Soția și fiicele lui Ronen Engel fuseseră eliberate cu doar câteva zile înainte

Românul luat ostatic de Hamas încă din 7 octombrie, Ronen Engel, a murit în captivitate. Soția lui și cei doi copii fuseseră eliberați zilele trecute, într-unul dintre schimburile de prizonieri.

03 dec. 2023, 09:39
El este românul mort în captivitate în Fâșia Gaza. Soția și fiicele lui Ronen Engel fuseseră eliberate cu doar câteva zile înainte

Ronen Engel a murit, iar vestea tragică a ajuns la familia sa chiar de Ziua României. Cu doar câteva zile în urmă, soția și cele două fiice ale bărbatului cu dublă cetățenie fuseseră eliberate într-un schimb de ostatici. Acum, fratele victimei teroriștilor încearcă să îi aducă trupul în Israel.

Citește și: Doi ostatici cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, printre cei eliberaţi de Hamas

El este prizonierul român mort în captivitate

Ronen Engel era paramedic voluntar și trăia pentru a salva alți oameni. Familia a fost informată astăzi, vineri 1 decembrie 2023, în legătură cu decesul. Potrivit The Times of Israel, patru membri ai familiei Engel au fost răpiți din kibuțul Nir Oz pe 7 octombrie, Ronen, în vârstă de 54 de ani, soția lui, Karina, de 51 de ani, și copiii Mika, de 18 ani, și Yuval, de 11 ani.

Soția și cele două fiice ale acestuia fuseseră eliberate de Hamas săptămâna trecută. Fratele lui Ronen, Dani Engel, a sperat până în ultima clipă că și el va fi eliberat. Din păcate, însă, Ronen a fost ucis de gruparea Hamas. Dani a fost cel care a făcut șocanta descoperire.

El este românul mort în captivitate în Fâșia Gaza. Soția și fiicele lui Ronen Engel fuseseră eliberate cu doar câteva zile înainte

„Atunci, pe la ora 12:00, m-am uitat întâmplător pe contul lui Ronen de Facebook și am văzut la story fața unui terorist josnic, care zâmbea la cameră și spunea ceva în arabă. Am crezut că se prăbușește cerul pe mine. Fratele meu era înarmat, a ieșit cu arma și a fost o luptă în casă. Fratele meu a fost împușcat în casă în timpul schimbului de focuri. După, Hamas a intrat în camera de siguranță și le-au luat pe cele două surori. La început au fost împreună, însă cea mică a fost rănită în drum spre Gaza. Abia după două săptămâni s-au reîntâlnit, dar Ronen nu mai era cu ele”, a transmis Dani Engel într-un mesaj video.

După câteva zile de la eliberarea mai multor ostatici, printre care și familia lui Ronen, îaceasta a primit nefericita veste că bărbatul și alți trei ostatici au murit în captivitate. Informația a fost confirmată de Armata israeliană. Fratele lui Ronen speră acum ca autoritățile să-l ajute să-i recupereze trupul neînsuflețit.

„Mulțumesc guvernului român. Știu ca s-a implicat. Mulțumesc tuturor, sper să reușim eliberarea tuturor ostaticilor și sper să reușesc să-l înmormântez pe fratele meu, aici, în Israel”, a mai transmis Dani.

Ultima dată când Ronen a vizitat România a fost anul trecut. Potrivit fratelui său, a vizitat Bucureștiul și Brașovul, locul unde au trăit părinții lor înainte să se mute în Israel.

Între timp, armata israeliană și-a reluat în forță atacul împotriva grupării Hamas, acuzând formațiunea că a încălcat termenii armistiţiului trăgând spre Israel, potrivit CNN. Astfel, pentru a doua zi consecutiv, Israelul a atacat sute de ținte ale teroriștilor din enclavă. Peste 400 de ținte teroriste au fost lovite în ultimele 24 de ore, anunță armata israeliană. În același timp, și autorităţile palestinene spun că atacurile de ieri și până azi au ucis peste 190 de oameni și aproape 650 au fost răniți.

Citește și: Război în Orientul Mijlociu. Bombardamente intense în Gaza după încetarea armistiţiului. Hamas spune că sunt peste 100 de morţi