El este șoferul autocarului prăbușit în Italia, în care au murit 21 de oameni. Alberto avea 40 de ani și i s-a făcut rău la volan

Alberto, șoferul autocarului prăbușit de pe o pasarelă, în Italia, avea 40 de ani și i s-a făcut rău în timp ce se afla la volan. Nu mai puțin de 21 oameni au murit, 18 au fost răniți, dintre care 5 se află în stare gravă la spital.

04 oct. 2023, 08:33
El este șoferul autocarului prăbușit în Italia, în care au murit 21 de oameni. Alberto avea 40 de ani și i s-a făcut rău la volan
El este șoferul autocarului prăbușit în Italia, în care au murit 21 de oameni. Alberto avea 40 de ani și i s-a făcut rău la volan

Autocarul prăbușit în Italia era condus de Alberto, un bărbat de 40 de ani cu peste 15 ani de experiență ca șofer de autocar. În noaptea tragică, acestuia i-a făcut rău la volan, iar vehiculul pe care îl conducea, în care erau zeci de persoane, a căzut de pe o pasarelă în Veneția. 21 de oameni au murit, printre care și doi copii, iar alți 18 au fost răniți, 5 fiind în stare gravă. Și Alberto a murit în accident.

Citește și: Noi reguli în școlile din Italia. Sunt vizați și mii de elevi români

El este șoferul autocarului prăbușit în Italia

Un autocar cu turiști străini s-a prăbușit de pe o pasarelă peste o cale ferată la Mestre, lângă Veneția. Șoferul autocarului, Alberto Rizzoto, avea 40 de ani și a pierit și el în accident, potrivit Rai News.

Alberto era originar din Tezze di Piave, provincia Treviso, și avea peste 15 ani de experiență ca șofer de autocar. Anchetatorii iau în calcul ca primă ipoteză a tragediei o problemă medicală a șoferului, care a dus la pierderea controlului vehiculului și prăbușirea acestuia de pe pod. Comandantul poliției municipale din Veneția suține că nu erau semne de frânare pe șosea în locul în care autobuzul a căzut de pe pasajul superior. Conform martorilor, vehiculul ar fi lovit de mai multe ori balustrada, înainte de a o sparge și a cădea 10 metri, apoi s-a izbit de pământ și a luat foc.

Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului. „Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi”. Acestea au fost primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operaţiuni. Medicii de la Spitalul Universitar au anunțat că, printre răniți, se numără și o fetiță de 4 ani în stare extrem de gravă. Trei ucraineni, un croat, un francez și un german sunt și ei printre victimele rănite din accident.

Nici până în această dimineață nu au fost identificați toți morții. Pe baza pașapoartelor găsite la locul tragediei s-a aflat că sunt cinci ucraineni, un german și șoferul italian printre persoanele decedate. Anchetatorii au anunțat că identificarea este dificilă și pentru că în campingul din Marghera în care erau cazați turiștii nu erau actualizate datele de intrare ale acestora. Autocarul, care era închiriat de campingul unde erau cazați turiștii, a rupta parapetele de pe pod și a căzut 10 metri, apoi a luat foc, fiind parțial carbonizat.

Preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, i-a telefonat primarului din Veneţia, Luigi Brugnaro, pentru a-şi exprima condoleanţele.

Citește și: Taxă în plus pentru românii care pleacă în vacanță în Italia. Pentru ce vor trebui să dea până la 40 de euro pe zi mai mult