Elcen a blocat conturilor datornicilor, inclusiv şcoli şi spitale. Primarul Capitalei face un apel la Dacian Cioloş

Situaţie critică în Capitală. Compania Elcen a decis blocarea conturilor tuturor datornicilor, iar mai multe şcoli, grădiniţe şi spitale s-au trezit că nu pot face plăţi. Mai mult, toate conturile RADET sunt şi ele poprite, iar angajaţii sunt nevoiţi să-şi primească salariile cash, de la casieriile instituţiei.

12 iul. 2016, 10:18
Elcen a blocat conturilor datornicilor, inclusiv şcoli şi spitale. Primarul Capitalei face un apel la Dacian Cioloş

1,4 milioane de cetăţeni, plus toate spitalele, grădiniţele, depind de reţeaua de termoficare. Aceasta are datorii la Elcen, iar Elcen e sub presiune din partea Romgaz. Această situaţie, prin care şi terţii au conturi blocate de Elcen, este o decizie care a venit în urma unui raport realizat de corpul de control al premierului. Nu e normal ca Guvernul, după ce ani de zile nu s-a implicat pentru rezolvarea problemei la modul real, acum să avem o atitudine atât de drastică. Fac un apel la premierul Dacian Cioloş, care sigur nu cunoaşte această situaţie, să solicite Elcen să dialogheze cu Romgaz, care ţine tot de stat”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la România TV.

Edilul Capitalei a anunțat că, în urma unei discuții cu ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, și cu directorul general ELCEN, Marcel Nicolaescu, în următoarea ședință a CGMB se va lua o decizie în ceea ce privește achitarea unei sume de aproximativ 70 de milioane de lei din datoria RADET către ELCEN, reprezentând subvenția restantă a PMB pentru ultimele șase luni.