ELCEN face lumină în cazul apei calde şi căldurii din Bucureşti: „Temperaturile vor creşte progresiv”

Administratorul ELCEN a lămurit marţi seară când vor avea din nou bucureştenii căldură în calorifere. Mii de bucureşteni sunt fără căldură din cauza avariilor sau a faptului că în reţea nu e presiune.

08 dec. 2020, 23:56
ELCEN face lumină în cazul apei calde şi căldurii din Bucureşti: „Temperaturile vor creşte progresiv”

ELCEN face lumină în cazul apei calde şi căldurii din Bucureşti. Administratorul subliniază că în primul rând trebuie să înţelegem cauzele avariilor subliniind că în ultimii ani nu s-au făcut investiţii şi reparaţii în reţeaua de termoficare.

ELCEN face lumină în cazul apei calde şi căldurii din Bucureşti: Când vor avea de fapt bucureştenii căldură în calorifere

„În primul rând trebuie să înţelegem cauzele. Din păcate lipsa de reparaţii şi investiţii pe reţeaua de termoficare aşa cum am prezentat în ultimul an, sau în ultimii doi ani, a dus la creşterea pierderilor, scăderea presiunii din reţea.

Apa fierbinte se pierde în subsolul Bucureştiului şi nu mai ajunge la paramentrii care trebuie în caloroifere. Sunt cifre care arată că pierderile s-au triplat în ultimii patru ani ”, spune  Claudiu Creţu, administrator ELCEN, pentru Antena3.

ELCEN, anunţ despre problema avariilor de la reţeaua de termoficare din Bucureşti: Temperaturile vor creşte progresiv în cursul nopţii

„Dincolo de aceste pierderi se pune o presiune foarte mare pe instalaţiile energetice, în momentul în care trebuie să produci în plus apă fierbinte pentru a acoperi aceste pierderi şi, din păcate aşa cum ştim, aceste intalaţii sunt foarte vechi pentru că nu s-a mai investit în ele, există şi aceste avarii.

Vineri noaptea a fost această avarie gravă la CET Sud, echipele au intervenit imediat. Pe parcusul nopţii s-au rezolvat 75% din cazuri, restul s-a rezolvat progresiv. Temperaturile vor creşte progresiv în cursul nopţii, în cursul zilei de mâine”, a mai precizat administratorul ELCEN Claudiu Creţu.

Claudiu Creţu a subliniat faptul că „este nevoie de timp, astfel încât moleculele de apă fierbinte din CET să ajungă în calorifere. Vorbim de o zi, maxim două”.

Citeşte şi: E oficial! Nicușor Dan i-a anunțat pe bucureșteni că nu vor avea căldură TOATĂ IARNA! ”Urmează trei luni cum au fost cele două săptămâni”