Eleanor Parker, interpreta baronesei Elsa Schraeder din filmul „Sunetul muzicii”, a murit

Actriţa Eleanor Parker, interpreta baronesei Elsa Schraeder din filmul "Sunetul muzicii/ The Sound of Music", a murit la vârsta de 91 de ani.

RomaniaTV.net
10 dec. 2013, 09:00
Eleanor Parker, interpreta baronesei Elsa Schraeder din filmul „Sunetul muzicii”, a murit

Richard Gale, un prieten apropiat al actriţei, a precizat că Eleanor Parker, nominalizată de trei ori la premiile Oscar, a murit luni, din cauza unor complicaţii provocate de o pneumonie.

„A murit împăcată, în prezenţa copiilor ei, la un centru medical din apropiere de locuinţa ei din Palm Springs”, a declarat Richard Gale.

Eleanor Parker a primit primele două nominalizări la Oscar în 1951 şi în 1952, pentru rolurile din filmele „Caged”, respectiv „Viaţă de detectiv/ Detective Story”.

Cea de-a treia nominalizare la Oscar a primit-o în 1956, pentru evoluţia ei din filmul „Melodie întreruptă/ Interrupted Melody”, în care a interpretat rolul cântăreţei de operă Marjorie Lawrence, bolnavă de poliomielită.

În filmul „Sunetul muzicii” din 1965, Eleanor Parker a interpretat rolul baronesei Elsa Schraeder, o femeie rece şi răutăcioasă, al cărei iubit, jucat de Christopher Plummer, se îndrăgosteşte de personajul interpretat de Julie Andrews.

Într-o versiune recentă de televiziune a filmului „Sunetul muzicii”, rolul baronesei a fost jucat de actriţa Laura Benanti.