Elena Băsescu s-a angajat în presă. După eșecul din politică, fiica fostului președinte vrea să devină jurnalist. Ce locuri de muncă a mai avut

Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu, s-a angajat în presă. După ce a fost manechin, europarlamentar, acum s-a gândit să treacă la scris știri.

04 ian. 2023, 20:26
Elena Băsescu s-a angajat în presă. După eșecul din politică, fiica fostului președinte vrea să devină jurnalist. Ce locuri de muncă a mai avut

Elena Băsescu și-a început noul an cu o activitate complet nouă. Eba s-a angajat la Aleph News, televiziunea patronată de Adrian Sîrbu, și se va ocupa de redactarea știrilor. În momentul de față se află în proces de acomodare. Informația a fost confirmată, pe surse, de Paginademedia.ro.

Elena Băsescu a fost europarlamentar în perioada 2009 – 2014. În 2016 s-a angajat la Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale. În 2020 a candidat la alegerile parlamentare și a deschis lista PMP Constanța pentru Camera Deputaților, însă partidul nu a reușit să atingă procentul necesar intrării în Parlament.

La Camera de Comerț și Industrie, Elena Băsescu a primit inițial un salariu de 3.000 de lei pe lună. Era foarte mic față de cel cu care se obișnuise de pe vremea când era europarlamentar al României. Atunci lua un salariu de 6.000 de euro pe lună.

Citește și Elena Băsescu se iubeşte cu un bărbat însurat. Prima imagine cu ea şi milionarul care i-a furat inima

Pe vremea aceea, Elena Băsescu și fostul ei soț, Bogdan Ionescu, aveau în conturi comune aproximativ 460.000 de euro, tablouri în valoare de 10.000 de euro și bijuterii și ceasuri de 50.000 de euro.

Ce avere are Elena Băsescu

Conform ultimei declarații de avere, Elena Băsescu, mamă a trei copii, a primit în 2019 doar indemnizaţie de creştere copil şi alocaţii, plus pensiile alimentare. Pensiile alimentare s-au ridicat la 60.000 de lei, în timp ce indemnizaţia la doar 38.000 de lei.

Citește și Elena Băsescu, fotografia care a şocat internetul. Fiica cea mică a lui Băsescu este de nerecunoscut

Cu câțiva ani în urmă, după ce a renunțat la politică, Eba s-a lansat în lumea afacerilor. Și-a deschis un atelier de haine pentru a-și întreține copiii.

În ultima perioadă, Elena Băsescu s-a dedicat în mod special educației celor trei copii ai săi. Sofia Anais, 9 ani, Traian Jr., 7 ani, și Anastasia, 5 ani, primesc cea mai bună educație, iar suma pe care o plătește bruneta nu e mică deloc. Taxa de școlarizare pentru copiii mari ajunge la 22.480 de euro pe an, plus o taxă de testare de 300 de euro și una de înscriere în valoare de 1300 de euro. Iar pentru fiica cea mică plătește peste 8.000 de euro pe an, plus o o taxă de înscriere de 650 de euro. La un simplu calcul, fiica lui Traian Băsescu trebuie să scoată din buzunar peste 32.000 de euro pe an pentru cei trei copii, deci putem deduce că nu o duce deloc rău pe plan financiar.