Elena Lasconi ia măsuri dure la Câmpulung Muscel. I-a demis pe şefii Poliţiei Locale

Elena Lasconi ia măsuri dure la Câmpulung Muscel, acolo unde este primar. Fosta vedetă Pro Tv i-a demis pe şefii Poliţiei Locale şi ai pieţei din oraş pentru că aceştia nu au respectat şi aplicat regulile anti-COVID-19.

15 nov. 2020, 23:24
Elena Lasconi ia măsuri dure la Câmpulung Muscel. I-a demis pe şefii Poliţiei Locale
Elena Lasconi a luat măsuri dure la Câmpulung Muscel.

„Din punctul meu de vedere, aceşti oameni nu mai trebuie să fie în funcţie, însă trebuie urmate toate căile legale. Aceşti oameni nu şi-au făcut treaba. Există o Hotărâre de Guvern ce spune că trebuie să închizi piaţa dacă nu poţi rabata geamurile. Când a venit prefectul săptămâna trecută la Câmpulung pentru a aduce două containere pentru spital l-am rugat să vină şi în piaţă ca să vedem dacă se poate găsi o soluţie. Şi m-am gândit să scoatem două rânduri de geamuri din faţă şi două rânduri de geamuri din spate putem să facem curentul de aer şi să îi ţinem pe comercianţi înăuntru, ar fi fost inuman să îi scoatem afară.

Le vom pune şi mai multe aeroterme ca să aibă condiţii civilizate. Această hotărâre trebuia să fie respectată. Iar duminică, atunci când am fost în piaţă, acolo nu era nici măcar un poliţist local, nu era nimeni la intrare cu dezinfectanţi, cu termometru. Plus că era scos doar un rând de geamuri. Practic, doar intra aerul.

Şeful pieţei din Câmpulung Muscel trebuia să închidă piaţa până la respectarea tuturor regulilor, iar el nu a făcut acest lucru. E vorba de sănătatea oamenilor. Nici Poliţia Locală nu şi-a făcut treaba, am găsit un poliţist local care era buimac, pe undeva pe lângă piaţă”, a declarat Elena Lasconi, potrivit Adevărul.

Citeşte şi Ilie Bolojan, către Elena Lasconi, primarul ales la Câmpulung Muscel: Aveţi un buget de salarii mai mare decât Primăria Oradea

Elena Lasconi: Atât şeful pieţei centrale, cât şi cel al Poliţiei Locale au făcut lucrurile după ureche

Fosta vedetă Pro Tv a mai precizat că în urmă cu o săptămână secretarul Primăriei l-a sunat de mai multe ori pe şeful pieţei centrale pentru a-l întreba dacă are dezinfectant şi termometre. Şeful pieţei i-a spus că are tot ce trebuie, fapt infirmat de realitate.

”Atât şeful pieţei centrale, cât şi şeful Poliţiei Locale au ignorat hotărârile guvernului, au ignorat autorităţile locale. Cei doi au făcut lucrurile după ureche pe principiul că merge şi aşa… Şeful pieţei centrale este de 15 ani în funcţie. Va fi şi o comisie de disciplină. Noi nu ne jucăm cu vieţile oamenilor. Piaţa centrală va fi redeschisă luni 16 noiembrie după ce vor fi luate toate măsurile. Trebuie să respectăm regulile şi să facem lucrurile să funcţioneze, Eu nu sunt setată să fac rău oamenilor. Dacă oamenii lucrează legal, vor găsi în mine un super-partener, vor fi cei mai fericiţi angajaţi”, a mai spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi: Am făcut istorie

Reamintim că Elena Lasconi a devenit primar în Câmpuluing Muscel după ce a câştigat alegerile din 27 septembrie 2020. Vedeta pro tv a candidat din partea partidului USR-PLUS.

„Am făcut istorie! Este absolut incredibil ce se întâmplă aici. e prima dată în istoria acestui oraș când e ales un primar femeie. Oamenii ăștia nu se mai lasă duși cu vorba și cu promisiunile pe care le folosește vechea clasă politică. Mă simt așa cum mă simțeam la Revoluție, când aveam 18 ani.

E foarte simplu de ce m-au ales oamenii. Au văzut că nu am discurs politic, că sunt un om autentic. Secretul e să iubești oamenii. Am intrat în politică că să o folosesc exact că pe un instrument pentru a ajuta oamenii și pentru a face lucruri bune în orașul pe care îl iubesc și îl simt acasă.

O să se vorbească despre Câmpulung așa cum se vorbește acum despre Oradea, despre Ciugud, despre un oraș cochet din Europa. O să fie ceva extraordinar. Îmi doresc să fiu un exemplu pentru oamenii de bună credință, cinstiți, să între în politică și să facă lucruri bune pentru România.

Într-o secție în care s-a votat de 30 de ani PSD am câștigat cu peste 70%, iar primarul în funcție a luat 4%. Aici este vorba despre oameni. Nu e vorba de alegerea unui rege la primărie, căruia să-i pupi inelul, ci e vorba de alegerea oamenilor la primărie. Vechea clasă politică a angajat consultanți, a cheltuit o grămadă de bani, dar nimic nu mi-a stat în cale. Mă bucur foarte tare că oamenii au înțeles că nu mai merge „și așa”,” a declarat Elena Lăsconi după ce a câştigat alegerile.