Elena Lasconi, muşcată de 20 de căpuşe în zona inghinală

Isteria căpuşelor şi mediatizarea cazului actorului Şerban Ionescu scoate la iveală şi alte cazuri. Vedeta TV Elena Lasconi a povestit că şi ea a fost muşcată de mai multe căpuşe şi că a ajuns în stare foarte gravă în spital.

RomaniaTV.net
18 mai 2012, 07:18
Elena Lasconi, muşcată de 20 de căpuşe în zona inghinală

Invitată la Poveştiri Adevărate, Elena Lasconi a a povestit coşmarul prin care a trecut în anul 2002, când i s-a declanşat boala Lyme, din cauza căpuşelor, scrie cancan.ro. „În 1998 trebuia să fac un reportaj la munte. Eram echipată, ştiam că trebuie să mă caţăr. Aveam bocanci, dar aveam pantaloni scurţi şi un tricou. Trebuia să mergem prin iarbă, iar iarba era foarte înaltă. Am ajuns acasă pe la unu noaptea. La duş, am descoperit că zona inghinală şi zona axilei erau pline de căpuşe. Aveam peste 20 de căpuşe pe mine. Vedeam o umflătură plină de puroi şi nişte picioruşe. M-am speriat teribil. Mi le-am scos cu penseta şi cu un ac steril. Nu m-a durut, nu am simţit nici măcar că am fost muşcată”, a spus Elena Lasconi.

Prezentatoarea a dezvăluit că boala i s-a declanşat abia după patru ani şi că a ajuns la spital pe targă. „Nu îmi mai simţeam picioarele. Tot corpul meu era foarte moale. Neti Sandu a fost lângă mine, îmi dădea să mănânc, mă spăla cu şerveţele umede pe tot corpul. O lună de zile am stat fără să fiu diagnosticată. Prima oară mi-au paralizat picioarele”, şi-a aminit Elena Lasconi, făcându-se vinovată pentru faptul că şi-a îndepărtat singură insectele de pe corp. Boala a fost vindecată cu „tratament foarte dur”. „Mi-a terminat multe celule din organism, am luat nişte pastile care au fost scoase de pe piaţă fiindcă atacau creierul. A fost cumplit, dar am trecut peste”, a conchis Elena Lasconi.